6006 alpaca plus

aanvullende vitamine- en mineralenkorrel (3mm) voor de onderhoudsbehoefte van volwassen alpaca’s

 • met een hoog gehalte aan vitamines en mineralen
 • ideaal om het dagelijkse ruwvoer mee aan te vullen
 • kleine hoeveelheid korrel per dag

Gewichten

20 kg

Productbeschrijving

Alpaca’s zijn onderdeel van de familie kameelachtigen. Ze komen van nature voor in het centrale en zuidelijke gedeelte van het Andesgebergte. Ze leven van Peru tot Argentinië op een hoogte van tot wel 4800 meter. In deze gebieden eten alpaca’s voornamelijk verschillende soorten grassen.
... Lees meer

Bestellen

Door heel Nederland zijn er honderden dierenspeciaalzaken die Garvovoer verkopen. Ben je op zoek naar een speciaalzaak in de buurt om je zak voer te kopen? Ga dan naar de dealerlocator, voer je woonplaats of een plaats naar keuze in en je vindt welke winkels het dichtst bij jou in de buurt zitten. Let er altijd op dat elke zaak z’n eigen assortiment heeft en het dus aan te raden is als je voor een specifiek zakje voer komt, even te bellen of deze op voorraad is.

Bekijk dealers

Wanneer een webshop aan de strenge eisen voldoet van Garvo, dan komt deze op onze webshoppagina te staan. Bij deze webshops ben je ervan verzekerd dat je zak Garvovoer altijd binnen 3 werkdagen bij je thuis is. Ook is er op deze webshop de juiste informatie te vinden over de producten en worden juiste prijzen gehanteerd.

Webshops

Elke zaterdag (m.u.v. enkele feestdagen) is de fabriekswinkel van Garvo geopend. De zogenoemde zaterdagwinkel is open van 08.00 uur tot 12.00 uur. Je kunt hier altijd binnen lopen en je favoriete voer meenemen. Bovendien is er altijd ruimte om gepast voeradvies te geven en een praatje te maken. Mocht je van tevoren al geholpen willen worden met je voerkeuze, stuur dan een mailtje naar advies@garvo.nl.

Zaterdagwinkel

Productbeschrijving

Alpaca’s zijn onderdeel van de familie kameelachtigen. Ze komen van nature voor in het centrale en zuidelijke gedeelte van het Andesgebergte. Ze leven van Peru tot Argentinië op een hoogte van tot wel 4800 meter. In deze gebieden eten alpaca’s voornamelijk verschillende soorten grassen.

De alpaca is een sociaal dier dat het liefst in een kudde leeft. De kudde hoeft niet alleen uit alpaca’s te bestaan, maar kan ook lama’s, geiten of schapen bevatten (Als je ervoor kiest verschillende diersoorten in één kudde te houden houdt er dan wel rekening mee dat deze ook verschillende soorten voer moeten krijgen, elke diersoort heeft zijn eigen voedingsbehoefte). Tegenwoordig zijn de alpaca’s ook een geliefd dier om te houden rondom huis door hun vriendelijke voorkomen, opvallende uiterlijk en nieuwsgierige gedrag.

De basis van de voeding voor gehouden alpaca’s is gras en ruwvoer van goede kwaliteit. Echter heeft dit ook aanvulling nodig, aangezien gras en ruwvoer niet volledig voorziet in de (hoeveelheid) benodigde vitamines en mineralen voor alpaca’s. 6006 alpaca plus is een vitamine- en mineralenkorrel (3mm) die je naast het gras en ruwvoer voert om wél te voorzien in alle voedingsstoffen die een alpaca nodig heeft.

De 6006 alpaca plus bevat een hoog gehalte aan vitamines en mineralen, waardoor slechts een kleine hoeveelheid per dag nodig is. De toegevoegde sporenelementen bestaan uit goed opneembare chelaten, waardoor zoveel mogelijk voedingstoffen ook daadwerkelijk opgenomen worden tijdens de vetering.

De 6006 alpaca plus voorziet in de onderhoudsbehoeften van volwassen alpaca’s naast het onbeperkte ruwvoer. Het is een smakelijke korrel, waardoor de alpaca’s het graag (blijven) eten. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de alpaca met dit aanvullende voer alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt. Zo bouwt de alpaca een natuurlijke weerstand op en blijft het dier in optimale conditie.

Tijdens de dracht, lactatie en groei van de alpaca’s verandert de behoefte in voedingstoffen. De voerwijze en voerhoeveelheid moet in deze situaties aangepast worden. Voor meer informatie hierover, vraag het ons via advies@garvo.nl of 0313-472321.

Productspecificaties

Samenstelling:

gerst, appelpulp, luzerne, maisglutenvoer, lijnzaadvezels, sojaschroot geschild getoast, mais, bietenpulp, lijnzaadschilfers, zonnepit zwart, lijnzaad

Analytische bestanddelen/kg

ruw eiwit 14,0 %, ruw vet 4,2 %, ruwe celstof 15,8 %, ruw as 15,5 %, calcium 19,14 g, fosfor 12,59 g, natrium 7,23 g

Toegevoegd/kg Vitamines

3a672a Vitamin(e) A 100000 IE, 3a671 Vitamin(e) D3 10040 IE, 3a300 Vitamin(e) C 8 mg, 3a312 Vitamin(e) C 154 mg, 3a700 Vitamin(e) E 1066 mg, 3a890 Vitamin(e) B4 Cholin(e) Chlorid(e) 32 mg, 3a316 Vitamin(e) B9 Foliumzuur 29 mg, 3a880 Biotin(e) 7024 mcg

Toegevoegd/kg Sporenelementen

koper (3b413 Cu(II)chelaat van glycinehydraat, vast) 175 mg, koper (3b405 Cu(ll)sulfaat pentahydraat) 50 mg, zink (3b603 Zn-oxide) 775 mg, zink (3b607 Zn-chelaat uit glycine hydraat) 875 mg, mangaan (3b502 Mn(II)oxide) 9 mg, mangaan (3b506 Mn-chelaat uit glycine hydraat) 875 mg, ijzer (3b103 Fe(II)sulfaat monohydraat) 12 mg, ijzer (3b108 Fe(II)chelaat van glycinehydraat) 350 mg, kobalt (3b304 gecoate korrels kobalt(II)carbonaat) 4 mg, jodium (3b202 calciumjodaat anhydraat) 8 mg, selenium (3b801 natriumseleniet) 15.45 mg, selenium (3b812 Se-organisch CNCM I-3399) 1.4 mg

Voeradvies

 • Zorg dat de alpaca’s altijd kwalitatief goed ruwvoer kunnen eten (ongeveer 1 kilogram per dier per dag)
 • Vul het ruwvoer aan met dagelijks ongeveer 75 gram 6006 alpaca plus per dier per dag
 • De hoeveelheid korrels is onder andere afhankelijk van de volgende aspecten: conditie, gewicht, omgevingstemperatuur en leeftijd van de alpaca
 • Controleer dagelijks de conditie van de alpaca’s en pas hier wanneer nodig de hoeveelheid korrels op aan
 • Verdeel de hoeveelheid korrels wanneer mogelijk over twee voermomenten op de dag
 • Creëer meerdere voederplaatsen op enige afstand van elkaar, zodat alle dieren rustig kunnen eten
 • Zorg altijd voor onbeperkt, vers drinkwater
 • Af en toe kan beperkt iets bijgevoerd worden ter verrijking, in omgang, als traktatie of tijdens training uit de hand
 • Tijdens dracht, lactatie en groei heeft een alpaca meer voedingstoffen nodig, hierop moet de voerwijze aangepast worden
 • Voor meer informatie, vraag het ons via advies@garvo.nl of 0313-472321

Bekijk ook ons assortiment voor…