Verpakking
Toepassing
Levensfase
Soort voer
Merk
Voedingswaarde
Productsoort

Assortiment

park- en hobbydieren nandoe's, emoes en struisvogels

Loopvogels

Nandoes, emoes en struisvogels zijn loopvogels. Al verschillen ze in grootte, oorsprong en anatomie, ze hebben ook opvallende zaken gemeen. Zo zijn ze allemaal omnivoor. Hun hoofdmenu bestaat uit grassen en kruiden, wortelen, bladeren, knoppen, bloemen, zaden en vruchten, maar ook eten ze insecten, hagedissen, kikkers of wat ze maar te pakken krijgen. Deze prooien gaan in één hap naar binnen, compleet met zand en stenen die toevallig meekomen. Dat is nodig voor hun spijsvertering, want ze vermalen hun voer in hun spiermaag met scherpe kiezels. Bij voorkeur stellen we die beschikbaar in de vorm van grove scherpe maagkiezels. Belangrijk is ook dat hun verteringsstelsel het voedsel goed kan fermenteren. Dat maakt dat ze relatief schraal materiaal zoals ruw vezel kunnen omzetten in waardevolle voedingsstoffen.

Loopvogels eten in deze omgeving vooral ruwvoer zoals kort gras of hooi, groenvoer en eventueel brood. Daarnaast hebben ze behoefte aan beschermende stoffen zoals vitaminen en mineralen. 5054 Loopvogelbrok biedt de nodige vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren. Deze essentiële aminozuren komen uit vele hoogwaardige eiwitbronnen. De brok vormt ook een belangrijke bron van calcium voor het grote beendergestel van de loopvogels en voor de eieren. Als de dieren in de rui of aan de leg zijn, is extra veel calcium in de vorm van schelpengrit nodig.

voederadvies

  • zorg altijd voor voldoende ruwvoer (gras, hooi, groenvoer, brood)
  • voer jaarrond bij met 5054 loopvogelbrok
  • geef kuikens de eerste 10 weken 702 kuikenkorrel en ga dan geleidelijk over op 5054 loopvogelbrok
  • geef circa 30% meer voer als de dieren volop leggen of in de rui zijn
  • emoes nemen tijdens de leg juist minder voer op. Het is dan extra belangrijk om, naast het krachtvoer, niet of nauwelijks iets anders bij te voeren
  • zorg altijd voor vers water