Verpakking
Toepassing
Levensfase
Soort voer
Merk
Voedingswaarde
Productsoort

Assortiment

schapen

Schapen zijn sociale dieren en kunnen in principe in elke omgeving leven. Ze verblijven graag in de wei. Belangrijk voor de verzorging van schapen zijn onderdak, vacht, mest, klauwen en de voeding. Garvo biedt voeders op maat voor hobbyboeren die vitale lammeren willen fokken en voor liefhebbers die voor de aardigheid enkele schapen houden.

liefhebberij

Iedere schapenliefhebber gunt z’n dieren een probleemloos, lang en gezond leven. Garvo draagt daaraan bij met uitgekiend voer. Het basisvoer van schapen bestaat uit hooi of gras. Dit structuurvoer wordt aangevuld met krachtvoer om hun reserves op peil te houden. Ook hebben ze vitaminen en mineralen nodig. De samenstelling van 1015 alfamix schaap is volledig afgestemd op de spijsvertering en de energiebehoefte van schapen met een normale activiteit. Alfamix schaap bestaat uit een rijke mengeling van natuurlijke ingrediënten die vervetting tegengaat terwijl de dieren, dankzij de nodige voedingsstoffen, goed in hun natuurlijke balans blijven. Dat resulteert in mooi bevleesde dieren met harde hoeven en een mooie wolstructuur die niet te vet is. De schapen ontwikkelen een perfecte hormoonhuishouding die resulteert in goede vruchtbaarheid, probleemloze dracht, gemakkelijke geboorte en een moeiteloze zoogperiode. Dieren die naar een tentoonstelling of keuring moeten hebben met alfamix schaap de juiste conditie.

fokschapen

Een goed fokresultaat begint in het najaar. Ooien die niet te mager of te vet zijn worden het snelst drachtig. De eerste 12 weken van de dracht groeit de vrucht weinig en behoeven de ooien niet veel extra voer. Daarna groeien de vruchten en hebben ze meer vitaminen, mineralen en sporenelementen nodig. Tegelijkertijd zet de baarmoederinhoud de ruimte voor het maagdarmkanaal onder druk, waardoor de ooien wat minder eetlust hebben. Later, in de zoogperiode, krijgen ooien onbeperkt hooi en opbouwend tot maximaal 1 kilo 1015 alfamix schaap, 5071 schapenkorrel of 5073 schapenbrok basis per dag. Zo kunnen ze de lammeren veel en vaak voederen.

lammeren

Lammeren krijgen naast de melk en tijdens de verdere groei 5072 lammerenkorrel plus. Deze ‘plus’ staat voor de toevoeging van natuurlijk oregano extract. Dit draagt bij aan een blijvend gezondere darmwerking.

koper

Garvo schapenvoeders zijn koperarm. Veel schapen zijn gevoelig voor koper en voor sommige schapen kan koper in het voer zelfs de dood tot gevolg hebben. Daarom mogen schapen beslist niet met bijvoorbeeld geiten- of rundveevoer gevoerd worden. Verstrek omgekeerd liever ook geen schapenvoer aan geiten omdat geiten juist wel een (geringe) koperbehoefte hebben. Schapen en geiten hebben eveneens verschillende vitaminebehoeften.

voederadvies

  • voer géén geiten- of rundveevoer aan schapen
  • Garvo voedingsrichtlijnen zijn een indicatie. Stem de voerbehoefte van de dieren af op hun conditie en de temperatuur
  • verstrek altijd voldoende ruwvoer
  • voer daarnaast ’s zomers 200 gram alfamix schaap per dag per schaap om minimaal te voorzien in de mineralen- en vitaminebehoefte
  • voer ooien vanaf 6 weken voor de dekking wat handjes 5073 schapenbrok basis (5mm) of 5071 schapenkorrel (3mm) bij. Dit draagt bij aan een optimale hormoonhuishouding en betere vruchtbaarheid
  • voer in de eerste 12 weken van de dracht alleen bij als de omgevingstemperatuur of te krap ruwvoeraanbod dat vraagt
  • verstrek vanaf de 12e week wat meer krachtvoer
  • bouw tijdens de zoogperiode de hoeveelheid alfamix schaap of schapenkorrel geleidelijk op tot maximaal 1 kg per dag en verstrek onbeperkt hooi
  • verstrek 5072 lammerenkorrel plus aan lammeren vanaf circa 2 weken oud
  • zorg altijd voor voldoende vers drinkwater