Garvo Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button

VOER GROTE PARKIETEN | 5 onderdelen van gezonde vogelvoeding

Heb je grote parkieten nieuw toegevoegd aan je volière of als huisdier? Of wil je gewoon nog een keer duidelijk op een rijtje zien hoe je kunt zorgen voor een goede voeding voor grote parkieten? Dan zit je hier goed! In deze blog leggen we je uit wat de onderdelen zijn van een gezond voer voor grote parkieten.

Stap 1: basisvoer

Zorg voor een stabiele basis voor de vogels. Kies voor een zadenmengeling zoals de 5342 – grote parkietenzaad of de 5325 – gropar extra en geef dit dagelijks vers. Wanneer je regelmatig te veel voer geeft is de kans op selectief eten en verspilling van het voer groter. Per grote parkiet kun je qua hoeveelheid zo’n 5 tot 20 gram voer per dag rekenen. Hoeveel voer je precies moet voeren, hangt af van:

  • Soort
  • Grootte
  • Gewicht
  • Leeftijd
  • Activiteit
  • Omgevingstemperatuur

Stap 2: drinken

Ook voor grote parkieten is het essentieel dat je ze dagelijks vers en schoon drinkwater geeft.

Stap 3: vitamines en mineralen

Om er zeker van te zijn dat je grote parkieten voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen, voer je ze bij met zachtvoer in de vorm van 3868 solution eivoer. Dit raden wij aan omdat er van vogels die jongen moeten krijgen of er extra mooi uit moeten zien voor de shows, veel wordt verwacht. Om deze prestaties te kunnen leveren, zijn voldoende vitamines en mineralen onmisbaar. Voor de basismengelingen van Garvo gebruiken wij een natuurlijk product. Vandaar dat de toevoeging van vitamines en mineralen benodigd is.

TIP: Zitten je vogels niet zo lekker in hun vel vanwege stress(factoren) of ziekte? Geef ze dan een beetje 9501 garvolife voor natuurlijke ondersteuning

Stap 4: grit en maagkiezel

Niet te vergeten: maagkiezel en grit! Strooi dit op de bodem van de volière of doe het in een apart bakje in de kooi. Maagkiezels zijn echte helpers voor het vermalen van de zaden in de spiermaag van de vogel. Grit is een goede calciumbron, zodat de vogels gezonde botten behouden en de eieren sterke eierschalen krijgen. Beide aanvullende producten zijn een essentieel onderdeel van een complete voeding voor grote parkieten.

Stap 5: sepia

Sepia is een product dat rijk is aan mineralen. Het bestaat uit de schelp van de inktvis. Dankzij sepia kunnen de vogels hun snavels scherpen én is het een bron van calcium. Dankzij het calcium heeft het een goede uitwerking op de eitjes.

Mocht je hierover nog vragen hebben, aanvullingen hebben of gewoon hier eens over willen praten, stuur dan een mail naar advies@garvo.nl en onze productadviseur Mariska beantwoord al je vragen. Bellen via 0313-472321 kan natuurlijk ook! 

Gerelateerde blogs