6006 alpaca plus

Alles over dé vitaminen- en mineralenkorrel voor volwassen alpaca's!

Ontdek meer over de 6006 alpaca plus!

VOER ALPACA’S | Nieuw product: 6006 alpaca plus!

Sinds begin 2021 heeft Garvo een nieuw product ontwikkeld speciaal voor alpaca’s: 6006 alpaca plus. Dit is een aanvullende, extra geconcentreerde voeding naast het dagelijkse gras en ruwvoer. De 6006 alpaca plus zorgt er met relatief kleinere hoeveelheden voor dat de alpaca alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die benodigd zijn voor een vitaal leven.

Basis van de voeding

De basis van de voeding voor gehouden alpaca’s is gras en ruwvoer van goede kwaliteit. Echter heeft dit ook aanvulling nodig, aangezien gras en ruwvoer niet volledig voorziet in de (hoeveelheid) benodigde vitamines en mineralen voor alpaca’s. 6006 alpaca plus is een vitamines- en mineralenkorrel (3mm) die je naast het gras en ruwvoer voert om wél te voorzien in alle voedingsstoffen die een alpaca nodig heeft in standaard omstandigheden.

Vitamines en mineralen

De 6006 alpaca plus bevat een hoog gehalte aan vitamines en mineralen, waardoor slechts een kleine hoeveelheid per dag nodig is. De toegevoegde sporenelementen bestaan uit goed opneembare mineralen in chelaatvorm, waardoor zoveel mogelijk voedingstoffen ook daadwerkelijk opgenomen worden tijdens de vertering.

6006 alpaca plus

De 6006 alpaca plus voorziet in de onderhoudsbehoeften van volwassen alpaca’s. Het is een smakelijke korrel, waardoor de alpaca’s het graag (blijven) eten. Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat de alpaca met dit aanvullende voer alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt. Het product is verkrijgbaar in 4 kilogram en 20 kilogram.

Voeradvies

  • Zorg dat de alpaca’s altijd kwalitatief goed ruwvoer kunnen eten (minimaal 1 kilogram per dier per dag)
  • Vul het ruwvoer aan met dagelijks ongeveer 75 gram 6006 alpaca plus per dier per dag
  • De voerbehoefte is onder andere afhankelijk van de volgende aspecten: conditie, gewicht, omgevingstemperatuur en leeftijd van de alpaca
  • Controleer dagelijks de conditie van de alpaca’s en pas hier wanneer nodig de hoeveelheid korrels op aan
  • Verdeel de hoeveelheid korrels wanneer mogelijk over twee voermomenten op de dag
  • Creëer meerdere voederplaatsen op enige afstand van elkaar, zodat alle dieren rustig kunnen eten
  • Zorg altijd voor onbeperkt, vers drinkwater
  • Af en toe kan beperkt iets bijgevoerd worden ter verrijking, in omgang, als traktatie of tijdens training uit de hand
  • Tijdens dracht, lactatie en groei heeft een alpaca meer voedingstoffen nodig, hierop moet de voerwijze aangepast worden

Voor meer informatie, vraag het ons via advies@garvo.nl of 0313-472321.