Garvo Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button
uitbreiding siervogelassortiment

Alle ins en outs over de uitbreiding van het siervogelassortiment

VOER SIERVOGELS | Uitbreiding van het siervogelassortiment

In de afgelopen tijd heeft Garvo hard gewerkt aan een specifieker maar uitgebreider assortiment aan siervogel voeders. Omdat wij ons beseffen dat elk dier en elke diersoort eigen wensen en behoeftes heeft, zijn we gaan kijken hoe we het voer nog verder konden ontwikkelen. In deze blog een overzicht van de uitbreiding van het siervogelassortiment en de voordelen hiervan. 

Hoe ziet de uitbreiding van het siervogelassortiment eruit?

822 siervogel pride mini (nieuw!)

De 822 siervogel pride mini is qua samenstelling hetzelfde als de 826 siervogel pride. Het grote verschil zit ‘m in de grootte (diameter) van de korrel. Deze korrel heeft namelijk kleinere diameter van 2 millimeter waardoor het voer ideaal is voor kleinere siervogels zoals patrijzen, roulrouls en kwartels. Dit komt de opname voor deze kleinere dieren ten goede. De korrels hebben een mooi breed aminozurenpatroon en een gedrukt eiwitgehalte.

De 822 siervogel pride mini kan het hele jaar rond gevoerd worden aan volwassen dieren. Zorg hierbij wel altijd voor voldoende grit, maagkiezel en vers drinkwater. Heb je jonge siervogels? Voer dan gedurende de opfok de 1076 alfastart kwartelkuiken en de 1080 alfamix kuikens (met vlokreeftjes).

824 siervogel tetrao (nieuw!)

Ruigpoothoenders hebben van nature een vezelrijkere brok nodig dan fazant-achtigen, daarom wilden we een korrel speciaal voor ruigpoothoenders ontwikkelen. Naast dit hogere vezelgehalte, waardoor er een vergelijkbare situatie met de natuurlijke voeding ontstaat, is er ook biergist toegevoegd voor extra eiwitten, vitamines en mineralen. Bovendien bevat de korrel een breed aminozurenpatroon ter ondersteuning van de lichaamscellen. Het is een onderhoudskorrel van 2mm geworden die ideaal is voor ruigpoothoenders zoals bijvoorbeeld korhoenders.

Volwassen siervogels kunnen het hele jaar rond de 824 siervogel tetrao gevoerd krijgen. Zorg hierbij wel voor voldoende grit, maagkiezel en vers drinkwater. Tevens is het goed om regelmatig verse (wilgen) takken aan te bieden. Wij raden aan om bosgrond als bodembedekking te kiezen die regelmatig ververst wordt.  Dit zorgt voor een rijkere microflora. Heb je jonge siervogels? Voer dan gedurende de opfok de 1075 alfastart piepkuiken en de 1080 alfamix kuikens (met vlokreeftjes). Laat de vogels geleidelijk wennen aan de siervogel tetrao wanneer ze uitgegroeid zijn.

826 siervogel pride

De 826 siervogel pride is al jaren een bekend fenomeen binnen de siervogelvoeders van Garvo. Het is een volledige korrel geschikt voor alle soorten siervogels (dus ook voor fok- en showdieren en jongen). De siervogel pride kan het hele jaar rond gevoerd worden en heeft een gedrukt eiwitgehalte met een mooi breed aminozurenpatroon.

Met dit voer kunnen siervogelliefhebbers hun dieren in perfectie conditie krijgen en houden. Bovendien zullen alle raseigenschappen en kleuren goed tot hun recht komen.

9501 garvolife

Garvolife is een aanvullend vloeibaar diervoeder. De basis is goed voer voor je siervogels, maar hierbij mag niet vergeten worden hoe belangrijk het is dat de voedingstoffen uit het voer goed opgenomen kunnen worden. Merk jij als dierenliefhebber dat de dieren niet helemaal een optimale conditie hebben, dan raden wij voor siervogels het gebruik van de 9501 garvolife aan. De balans in het maagdarmstelsel en de darmflora wordt ondersteund. Hierdoor is er veel minder ruimte voor ziekteverwekkers om zich te ontwikkelen. Samen met één van de bovenstaande voeders zorgt dit voor een optimale conditie van je dieren. Het kan te allen tijde gegeven worden aan alle siervogels als je het idee hebt dat ze niet helemaal lekker in hun vel zitten.

Tip: Het is belangrijk om regelmatig de conditie van je dieren in de gaten te houden. Als ondanks een goede conditie en mooie mest de dieren toch terugvallen, let dan ook op de aanwezigheid van parasieten (bijv. wormen of bloedluis).

Wil je meer weten over deze voeders? Of heb je nog specifieke vragen? Bel dan naar 0313472321 en vraag naar Mariska. Of stuur haar direct een mail via advies@garvo.nl.

Gerelateerde blogs