Verpakking
Toepassing
Levensfase
Soort voer
Merk
Voedingswaarde
Productsoort

Assortiment

honden fyto dog

Hondenmenu

Omgevingsfactoren zoals koude, conditie en huisvesting hebben invloed op de spijsvertering van honden. De keuze van het hondenmenu is dus onder meer afhankelijk van hun leefomstandigheden en hun huidige conditie, maar ook van wat het baasje kan besteden. Veel baasjes gaan voor de allerhoogste kwaliteit en dat is fyto dog. Fyto dog is bestemd voor alle honden. Fyto dog wordt op lage temperatuur geperst. Daarbij blijven de kwaliteiten van de eiwitten en vetten goed behouden. Door deze manier van produceren zijn bovendien waardevolle voedingsstoffen, waaronder hemoglobine, te gebruiken.

 

Darmflora

Fyto dog bestaat uit geperste brokken met precies de juiste voedingsstoffen in de juiste verhoudingen. Goed werkende darmen kunnen veel narigheid voorkomen. Stress en ziekte kunnen de voedselopname verstoren. Dat is te merken aan vachtproblemen of allergieën. De darmwerking is ook afhankelijk van een complete darmflora – bacteriën die zorgen voor de vertering van de voeding. Met fyto dog creëer je een gezonde darmflora waarmee een extra boost wordt gegeven aan de gezondheid van de hond.

 

Puppy’s

Direct vanaf de geboorte moeten puppy’s via de moedermelk alle voedingsstoffen kunnen benutten om zich optimaal te ontwikkelen. Tekorten bij jonge dieren geven later immers vaak problemen. Ze moeten direct weerstand en gezondheid opbouwen. Naast persoonlijke zorg hebben de zogende teefjes – en al vrij snel ook de puppy’s – dus uitgelezen voedsel nodig om hun weerstand en gezondheid op te bouwen. Met die insteek is fyto dog samengesteld voor zowel moederhond als pups.

 

Volwassen honden en senioren

Als goed goed is, is meer minder. Fyto dog is geschikt voor alle honden van puppy tot senior. Alleen door de hoeveelheid te variëren past u aan op de omstandigheid. Fyto dog besteedt aandacht aan alle levensfasen en leefsituaties van honden.

voederadvies

  • de benodigde hoeveelheid fyto dog is sterk afhankelijk van ras, leeftijd en activiteit van de individuele hond
  • jonge honden, (hoog-)dragende en zogende teven en honden die prestatie(s) moeten leveren hebben meer eten nodig
  • voer puppy’s vanaf 3 weken oud 3 keer daags. Beperk de hoeveelheid tot wat ze in 15 minuten opeten. Haal daarna resterend voer weg
  • voer liever niets bij
  • zorg altijd voor vers water
  • zorg dat de hond voldoende beweging krijgt
  • in veel situaties kan er altijd voer in de bak staan en voelen honden precies aan hoeveel ze nodig hebben. Uitgangspunt voor de hoeveelheid voer is de conditie van de hond(en). Onderstaande tabel is alleen een indicatie: