Verpakking
Toepassing
Levensfase
Soort voer
Merk
Voedingswaarde
Productsoort

Assortiment

postduiven g-spirits mengelingen

g-spirits zorgt voor vitale duiven die in staat zijn om te presteren. Het is compleet, gebruiksvriendelijk en tijdbesparend. De voeders zijn samengesteld met een rui-, rust-, kweek- en vliegkorrel. Ze bevatten de juiste verhouding aan voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen, aminozuren en vetzuren, en halen het beste uit de duif. Er is voor elke periode van het seizoen maar één mengeling nodig. Er hoeft verder alleen water en grit beschikbaar te zijn. Met g-spirits groeit de natuurlijke weerstand, ontstaat een super sterk zenuwstelsel en blijft de duif gezond. Dit zorgt voor de beste connectie tussen liefhebber en duif.

Verzorging

De rui is het begin van een nieuwe periode. De duif kan z’n conditie weer volledig herstellen en voor toekomstige prestaties is weer een geheel nieuw verenkleed nodig. g-spirits rui levert daarvoor alle belangrijke bouwstoffen. In de winterrustperiode is het zaak dat duiven in een slanke conditie komen en zich opmaken voor de zo belangrijke kweektijd. Slanke, goed gevoede dieren geven de beste bevruchting met de mooiste jongen. g-spirits rust voedt de dieren voor een optimale kweekconditie.

Bij de kweek is vooral de chemie tussen doffer en duivin belangrijk. De duivenliefhebber voelt aan wat de juiste koppels zijn. Voor de vitaliteit van de kweekduiven is g-spirits rust het aangewezen voer.Zijn de jongen uit het ei, schakel dan over op g-spirits kweek. Dit voer zorgt voor vitale ouders en hun jongen. Het bevat de juiste dosering calcium voor sterke botten. De uitgebalanceerde eiwitten en vetten in g-spirits kweek dragen bij aan maximaal bespierde jongen met zijdezachte bevedering.

Wanneer de jongen wegtrekken is g-spirits sprint het uitgelezen voer. Door de hoeveelheid voer op de trainingsintensiteit af te stemmen, ontwikkelen en behouden de duiven hun topvorm. De ouders worden dan weer gevoerd met g-spirits rust tot aan de volgende ronde jongen of tot de ruiperiode.

Als de duiven gaan vliegen is de sfeer op het hok zeker zo belangrijk als de juiste aandacht en verzorging. Het motiveert de duiven om snel naar huis te vliegen. De g-spirits sprint en de g-spirits marathon leveren voldoende brandstof voor de vluchten, vooral gebaseerd op oliën als energiebron, met een juiste balans tussen de etherische oliën en omega 3 en 6 vetzuren als schone brandstof. G-spirits sprint maakt geen onderscheid in de voorbereiding voor vitesse- of midfondvluchten. g-spirits sprint is bovendien het enige vliegvoer dat nodig is tot en met de midfond. Voor de fond en overnachtfond is g-spirits marathon het enige voer dat duiven nodig hebben. Het is zo smakelijk dat ze er zoveel mogelijk van eten.

voederadvies

algemeen

Voer jaarrond structureel g-spirits voeders om de weerstand van de duiven op te bouwen en te behouden. Gezonde duiven worden niet ziek. Het hele g-spirits schema is ook geschikt voor jonge duiven, doffers en weduweduivinnen. Verstrek liever geen bijproducten. Ondersteun met of kies alleen voor een kuur als de duiven echt iets mankeert.

rui

geef vanaf de rui tot de laatste nieuwe pen half is uitgegroeid 7003 g-spirits rui

rust

geef in de rustperiode 7004 g-spirits rust. Varieer de hoeveelheden als de temperatuur daartoe aanleiding geeft

kweek
  • verstrek kweekduiven 7004 g-spirits rust tot het uitkomen van de jongen. Geef daarna 7002 g-spirits kweek en verhoog de hoeveelheid voer met 20 – 30%
  • voer kwekers na het spenen tot het begin van de ruiperiode 7004 g-spirits rust
  • voer jongen vanaf het spenen 7002 g-spirits kweek verhoog de hoeveelheid bij winter- of extreme kou
  • kies voor het uitgroeien naar de opleervluchten 7005 g-spirits groei
  • duiven mogen niets te kort komen maar ze moeten alle ingrediënten wel vlot opnemen
vlieg
  • stap over op 7001 g-spirits sprint als de jongen wegtrekken en stem de hoeveelheid af op de trainingsintensiteit
  • gemiddeld eet een duif 30 gram voer per dag: bij erg warm weer wat minder, bij erg koud weer wat meer
  • pas de hoeveelheid voer aan als daar aanleiding toe is. Voer weduweduivinnen indien gewenst krapper met 5311 duivengerst
  • verzorg weduweduivinnen die niet worden gespeeld met 7004 g-spirits rust. Geef ze niet te veel voer
  • met g-spirits is er in het begin eerst wat meer voer nodig en geleidelijk aan minder. Voer desgewenst bij langere of zwaardere vluchten de duiven al een voerbeurt eerder zat.