Kies voor verantwoord voer voor eenden!

VOER EENDEN | Zo kun jij de eendjes voeren in de vijver bij jou in de buurt!

Ga jij ook al jaren langs bij de eendjes in het park of de vijver in de buurt? En weet je wel dat brood niet helemaal geschikt is als voer voor de eendjes, maar ben je nog niet bekend met een gezond(er) alternatief? Dan bieden wij je vanaf nu de uitkomst! Op deze manier kun jij nog steeds leuk de eendjes voeren, maar kies je een product wat beter is voor mens en dier! Lees gauw verder om erachter te komen welk nieuw product Garvo hiervoor heeft ontwikkeld.

Eendjes bijvoeren

Eendjes die in tuinen of in parken leven, scharrelen hun voer bij elkaar in de omgeving. Zeker in de winterperiode is er voor de eendjes duidelijk minder voer te vinden. Daarom kun jij als mens prima wat bijvoeren! Het is én een leuk uitje voor jou en de (klein)kinderen en je maakt het leven voor de eendjes iets gemakkelijker. Je kiest dus voor leuk, gezond en gemakkelijk!

Basisvoer is ideaal voor eenden, ganzen en zwanen. Ze hoeven namelijk geen hoge inspanningen te leveren. Wel is het belangrijk om even te kijken wáár de watervogels het liefst eten. Komen ze op het land om te eten? Dan hebben ze ander voer nodig dan wanneer ze in het water blijven om te eten.

Brood aan de eendjes voeren

Veel brood eten is voor eenden niet gezond en het zorgt voor een eenzijdige voeding. Op deze manier krijgen de eenden sommige belangrijke voedingsstoffen niet binnen en daardoor kunnen ze een verminderde weerstand krijgen of een slechtere conditie. Eenden worden dan sneller ziek. Wist je dat beschimmeld brood zelfs giftig is voor eenden? Ook daarom hoog tijd voor een passend alternatief.

Verantwoord voer voor eenden

Mocht je ervoor kiezen om de eendjes bij te voeren, kan dat vanaf nu met verantwoord voer. Dus geen brood, maar voer wat speciaal voor watervogels is gemaakt. Dit is passend voer met daarin alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Door hiervoor te kiezen behoud je de variatie van de voeding en ondersteun je de weerstand (in plaats van deze te verminderen zoals bij het voeren van brood)!

4222 drijvend eendenvoer 19

Vanaf nu kun je bij de dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt een zakje van 1 kilogram halen, de 4222 drijvend eendenvoer 19. Dit is drijvend eendenvoer wat je kunt strooien over het water. De 19 in de titel van het product staat voor het eiwitgehalte in de voeding.

Zorg ervoor dat je de eendjes niet te veel voert, gooi pas weer een nieuw handje voer als het eerste handje volledig opgegeten is. Als het voer niet opgegeten wordt en het blijft liggen, gaat het namelijk uiteindelijk schimmelen vanwege de vochtige omgeving.

Als de eenden het voer niet kennen, omdat ze nooit gevoerd zijn of eerst brood kregen, kan het zijn dat ze even moeten wennen. Wees geduldig, en als ze het de eerste keer niet gelijk op eten kom dan op een ander moment terug en probeer het nog eens!

Informatie voor ouders/verzorgers

Wil je het voer door je (klein)kind laten geven aan de eendjes? Daarvoor is het voer uitermate geschikt! Het voer wat gemaakt is voor de watervogels is mooi schoon en droog en van een fijn formaat. Het kan gemakkelijk vanuit de kilozak, een klein zakje of natuurlijk het blik gevoerd worden. Probeer altijd te voorkomen dat kinderen het voer in hun mond stoppen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, weet dan dat alle ingrediënten in het voer zijn streng gecontroleerd en dat er geen slechte stoffen inzitten.

Geïnteresseerd?

Vraag ernaar bij de lokale dierenspeciaalzaak! Of het bestel het bij een van onze aangesloten webshops. Wil je liever eerst meer weten over hoe dit werkt? Lees dan de flyer (die je ook – zolang de voorraad strekt- ontvangt bij aankoop van een zakje voer) of stel je vraag over eendjes voeren direct aan productadviseur Mariska Hooijer via advies@garvo.nl