solution postduivenvoer

Solution levert een enorme bijdrage aan de weerstand en vitaliteit van de duiven

VOER POSTDUIVEN | Alles over solution postduivenvoer

Voor de topsporters onder de duiven heeft Garvo 3864 solution. Het solution postduivenvoer heeft belangrijke bouwstoffen die van belang zijn als je meer van je duiven vraagt. In deze blog praten we je helemaal over wat solution is, wat de verschillen tussen de solution producten zijn en welke mengeling het beste bij jouw situatie past. 

Duiven zijn topsporters

In de duivensport wordt er heel veel van duiven gevraagd. Het zijn echte topsporters. Er wordt zowel fysiek en mentaal zo veel van duiven gevraagd, dat daar de juiste training en voeding bij horen. Veel duivenvoeders bestaan enkel uit aanvullende granen- en zadenmengelingen, wat betekent dat de mengeling niet alles bevat wat een duif nodig heeft. Een mengeling met enkel granen en zaden is simpelweg niet voldoende! Zonder bijvoer ontstaan er tekorten in het lichaam van de duif waardoor zij gaan teren op hun reserves. Dat is uiteraard niet wenselijk.

Om eventuele tekorten te voorkomen kan jaarrond de 3864 solution of 3862 solution 2 bijgevoerd worden. Jonge dieren kunnen bijgevoerd worden met 3865 junior solution.

Wat is solution?

Solution postduivenvoer is een aanvullende mengeling met een krachtkorrel. Het geheel zorgt voor alle noodzakelijke voedingsstoffen. Alle belangrijke bouwstoffen die missen in basismengelingen met enkel granen, zaden en peulvruchten zijn verwerkt in deze korrel. Denk hierbij aan vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren. Deze voedingsstoffen zijn allemaal van essentieel belang wanneer je meer vraagt van je duif zoals in de duivensport. Wanneer je de solution voert worden de darmen weer goed aan het werk gezet. Dit ondersteunt een goede darmgezondheid, wat resulteert in een gezonde conditie van de duif.

Wanneer solution bijgevoerd wordt, zal dit een enorme bijdrage leveren aan de weerstand en vitaliteit van de duiven. Het eerste effect van solution is na ongeveer 3 weken merkbaar aan het verenpakket.

Wat zijn de verschillen binnen solution?

3864 solution

De 3864 solution is de originele solution. Hiermee is alles begonnen. Deze mengeling bevat de korrel met alle noodzakelijke voedingsstoffen en geef je bij elke mengeling die geen toegevoegde vitamines en mineralen bevat.

3862 solution 2

De 3862 solution 2 is een afgeleide van de 3864 solution. Het grootste verschil is dat deze mengeling géén mais en milo bevat. Hierdoor is de mengeling fijner, waardoor deze beter geschikt is voor kleinere duivenrassen en kortbekken. Bovendien zijn de caroteenhoudende zaden beperkt in deze mengeling waardoor deze ook ideaal is om te geven aan kleurduiven met een witte oogrand.

3865 junior solution

De 3865 junior solution is een meelvariant van de 3864 solution die alle benodigde vitamines en mineralen bevat die belangrijk zijn voor de kweek van jonge postduiven. Deze mengeling kun je, in de eerste periode van het leven van een jonge duif, een beetje nat maken met bijvoorbeeld lijnzaadolie en mengen door de granen- en zadenmengeling.

Wat kun je wel en vooral niet doen in combinatie met de solution producten?

WEL: mengen met een andere mengeling
De solution postduivenvoer is juist bedoelt om te mengen met een basismengeling met daarin enkel granen, zaden en peulvruchten. Hierbij is het advies om 1/3 solution te mengen met 2/3 basismengeling.

WEL: voeren om de weerstand en vitaliteit te verbeteren
Door solution aan te bieden aan je duiven kun je op een natuurlijke manier de weerstand en de vitaliteit van de duiven verbeteren door simpelweg de juiste bouwstoffen aan te bieden in de voeding.

NIET: voeren naast de g-spirits lijn
De g-spirits producten zijn volledig, dus bevatten alle benodigde voedingsstoffen middels een korrel waarin de solution als is verwerkt. Als je solution zou geven naast de g-spirits, dan voer je teveel vitamines en mineralen waardoor de balans van beide producten wordt verstoord.

NIET: extra vitamines en mineralen bijvoeren
Garvo raadt sterk af om naast de solution die je mengt met een basismengeling, óók nog extra vitamines en mineralen te geven in de vorm van bijvoorbeeld een vloeistof door het water of gevitaminiseerd duivengrit. Ook hierbij geldt dat de balans van het voer verstoord wordt, overdaad schaadt!

Wil je meer weten over deze voeders? Of heb je nog specifieke vragen? Bel dan naar 0313472321 en vraag naar Mariska. Of stuur haar direct een mail via advies@garvo.nl.