VOER KONIJNEN | De vernieuwing van de 5081 gemengd konijnenvoer

Gemengd konijnenvoer is perfect voor konijnen die regelmatig wat groenvoer bijgevoerd krijgen. Dankzij de variatie in dit voer blijven de konijnen lekker knagen. De 5081 gemengd konijnenvoer heeft jarenlang dienst gedaan als gemengd voer, maar inmiddels kwamen er steeds meer vragen naar meer variatie en kleur in deze mengeling. Daarom is onze productadviseur Mariska aan de slag gegaan met deze mengeling! We nemen je in 5 stappen mee van het oude naar het nieuwe voer. Bekijk vooral ook de bijbehorende video inclusief de reactie van konijnen op het nieuwe voer. 

Stap 1: kijken naar het oude voer

Om te bepalen wat er precies veranderd kan worden aan de 5081 gemengd konijnenvoer, moeten we eerst kijken wat er op dit moment in het voer zit. De mengeling bestaat op dit moment uit onder andere:

  • Maisvlokken
  • Wortelvlokken
  • Johannesbrood
  • Gele erwten

Stap 2: Mogelijke grondstoffen verzamelen

In loods twee van de fabriek in Drempt wordt gekeken welke grondstoffen er allemaal beschikbaar zijn. Ook gaat de afdeling productontwikkeling in overleg over welke grondstoffen een toegevoegde waarde kunnen zijn. Er worden enkele monsterzakjes met de mogelijke grondstoffen verzameld.

Stap 3: Mengen, mengen, mengen

De derde stap is het mengen van de uitgekozen grondstoffen met het huidige voer. Op deze manier wordt gekeken naar óf het een goede toevoeging is aan het voer en zo ja, in welke verhouding. Ook worden de verschillende grondstoffen met elkaar gemengd en bepaald welke wel of niet samen in de vernieuwde mengeling passen. Met enkele voorbeelden klaargemaakt, worden de opties besproken en komt uiteindelijk dé nieuwe mengeling naar voren.

Stap 4: het eindresultaat

Na veel proberen en overleggen zijn uiteindelijk de nieuwe grondstoffen gekozen die toegevoegd gaan worden aan de huidige mengeling van de 5081 gemengd konijnenvoer. Wat is er dan precies nieuw?

  • 2 soorten krokantjes (deze zaten er al in, maar dit is een nieuwe natuurlijke variant) zodat de konijnen lekker kunnen knagen
  • Witte zonnebloempitten
  • Erwtenvlokken
  • Bietenbolletjes

Deze grondstoffen zijn toegevoegd en zijn vanaf nu, samen met de oude ingrediënten, te vinden in het vernieuwde voer.

Stap 5: testen bij de konijnen

De fijnste manier om te testen of voer aantrekkelijk is voor konijnen, is om het voer aan de konijnen te geven. We hebben een bakje gevuld met de nieuwe 5081 gemengd konijnenvoer en binnen no-time kwamen de konijnen aan gehupst en hebben heerlijk genoten van dit vernieuwde voer. Die reactie zien we maar al te graag!

Het vernieuwde gemengde konijnenvoer van Garvo is vanaf heden te verkrijgen in de dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Je kunt een verpakking van 2, 4 of 20 kilo aanschaffen. Wil je meer informatie over de oude of nieuwe grondstoffen? Wil je weten hoeveel gram van dit voer je konijnen mogen? Of heb je andere vragen? Stel ze aan Mariska via advies@garvo.nl.