Garvo Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button
voer voor hamsters - Garvo

Hamsters leggen van nature een voorraad aan voedsel aan, het heet niet voor niets ‘hamsteren’

VOER HAMSTERS | Voer voor hamsters en voerverrijking

Hamsteren! Dat horen we wel vaker. Maar waar komt dat nou eigenlijk vandaan? Hamsters leggen van nature een voorraad voedsel aan. Het is belangrijk om elke dag vers voer te geven. Verder hebben hamsters dierlijke eiwitten nodig en is het van belang dat een hamster niet selectief gaat eten. Meer weten over voer voor hamsters? Lees dan verder.

Dierlijke eiwitten

Hamsters hebben dierlijke eiwitten nodig. Daarom eten ze in de natuur ook insecten. Garvo voorziet in deze behoefte door vlokreeftjes in de verschillende voeders, zoals 6504 hamster en rat, te verwerken.

Hoeveelheid voer voor hamsters

Een dwerghamster eet ongeveer 6 gram voer per dag. Voor een goudhamster ofwel Syrische hamster houden we ongeveer 10 gram per dag aan. Het is belangrijk om elke dag vers voer aan hamsters te geven in ongeveer de hoeveelheid dat een hamster per dag opeet. Ze leggen van nature een voorraad aan voedsel aan. Het heet niet voor niets ‘hamsteren’.

Selectief eetgedrag

Voorkom selectief eetgedrag bij hamsters en zorg dat ze het bakje altijd leegeten. Je voorkomt selectief eetgedrag door te voeren naar behoefte van het dier. Kijk goed naar de conditie (leeftijd, omgevingstemperatuur, gewenst gewicht, activiteit en bijvoeding hebben ook invloed) en pas de hoeveelheid voer die je geeft hierop aan.

Water en groenvoer

Verstrek dagelijks vers water. Je kunt er ook voor kiezen hamsters wat groenvoer bij te voeren. Dit is echter niet noodzakelijk. Let wel op dat je niet te veel extra groenvoer erbij bijgeeft wanneer je hamster dit niet gewend is. Dit kan namelijk de vertering negatief beïnvloeden.

Knaagdieren

Zorg dat hamsters lekker kunnen knagen! Kies dan liever voor hooi of (wilgen-, hazelaars-, berken- of fruitboom-) takken dan voor een knaagsteen.

Gerelateerde blogs