VERZORGING WATERVOGELS | De 7 stappen naar een ideale verzorging

Een goede verzorging van watervogels zorgt ervoor dat het dier in de optimale omstandigheden leeft om zo van het leven te kunnen genieten. In de andere blogs gaan we dieper in op onderwerpen zoals voer, huisvesting en de gezondheid. In deze blog halen we kort maar krachtig de 7 stappen naar voren die ervoor zorgen dat jij binnen no time een expert wordt op het gebied van de verzorging van watervogels!

Stap 1: Voer

Voer de watervogels dagelijks (het liefst twee keer per dag) met voor hen geschikt voer.

Stap 2: Water

Zorg dat er te allen tijde vers drinkwater beschikbaar is.

Stap 3: Relatie

Investeer in de band met je watervogels, zodat ze aan je gewend raken en jullie normaal en rustig met elkaar om kunnen gaan. Zo houd je het stressniveau van je vogels zo laag mogelijk. Dieren kunnen namelijk ziek worden van stress, en dat wil je graag voorkomen.

Stap 4: Hygiëne

Zorg voor goede hygiëne en houd de vijver en de omgeving goed schoon.

Stap 5: Voedselresten

Ruim dagelijks de voedselresten op om zo schimmel te voorkomen.

Stap 6: Mest

Haal elke dag de mest van de watervogels weg.

Stap 7: Bakken

Maak dagelijks de voer- en waterbakken schoon! Zo voorkom je schimmel, bacteriën en andere viezigheden waar de vogels ziek van kunnen worden.

Wist je dat: watervogels in verhouding veel meer veren hebben dan kippen? Dat verenpak moet natuurlijk perfect waterdicht zijn om gezond te blijven.

Met deze zeven stappen kun je alle belangrijke dingen voor een goede, dagelijkse verzorging van de watervogels afvinken. Mocht je hierover nog vragen hebben of nog iets willen toevoegen, laat het ons dan weten door te mailen naar advies@garvo.nl.