Garvo Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button

Samen met je dier kom je de tijd wel door!

VERZORGING DIEREN | Wat te doen met je dieren tijdens Corona quarantaine?

Ben jij een van de gelukkigen die niet getroffen is door COVID-19 (Coronavirus), maar zit je wel thuis? Omdat je thuis moet werken, of een gezinslid wel ziek is of om een andere reden? In deze blog geven we je 5 tips om je te vermaken met je huisdier tijdens deze quarantaine periode!

5 tips om je te vermaken met je huisdier

1. Begin een eigen schoonheidssalon voor dieren

Besteed eens wat extra tijd en aandacht aan de verzorging van je dieren. Kam de vacht nog een keer extra door of knip de nagels van je dier bij. Wie weet begin je na deze periode wel een échte schoonheidssalon voor dieren.

2. Tijd voor de grote schoonmaak

Nu je wat meer tijd hebt, is het misschien een goed moment om een grote schoonmaak te houden. Maak de hokken extra schoon, verschoon de bakken en poets de kooi extra grondig.

3. Dagbesteding voor dieren

Ook voor dieren is het leuk als je iets verzint waardoor zij de dag door komen. Denk hierbij aan leuke toevoegingen aan het hok of voerverrijking. Enkele voorbeelden zijn “koekhappen” voor dieren, bouw een nieuw speelhuisje van karton of biedt voer aan in een snackbal of spelletje.

4. Doe samen iets leuks

Dit is de tijd waarin jullie veel samen zijn. Gebruik deze tijd ook om leuke dingen met je dier te doen. Plan een extra wandeling in, ga extra met ze spelen, prikkel hun zintuigen of geniet samen van het lekkere weer in de tuin.

5. Blijven ontwikkelen

Nu je geduld van alle kanten op de proef wordt gesteld, is het ook leuk om dieren wat nieuws aan te leren. Probeer na een mislukte puppycursus toch nog een keer of apporteren lukt, leer je katten dat ze moeten zitten voordat ze een snoepje krijgen of train je konijn om op alleen de achterpootjes te staan.

Belangrijk voor alle dieren:

  • Probeer zoveel mogelijk regelmaat te houden op een dag, dat doet een dier goed
  • Voorkom stressfactoren voor je dieren vanwege de veranderende thuissituatie
  • Zorg voor voldoende rustmomenten voor de dieren

Gerelateerde blogs