bewaar je voer

VOER | Hoe bewaar je voer voor je dieren met warm weer?

Met dit warme weer moet je nét even iets beter letten op je diervoeders. Zorg ervoor dat het voer voor je dieren de voedingswaarde en kwaliteit behoud. Bewaar je voer dan ook droog, koel en donker. Ergens waar het ook beschermd is tegen ongedierte. In deze blog enkele tips voor het optimaal bewaren van het dierenvoer.

Droog

Zorg ervoor dat de zakken voer worden opgeslagen in een ruimte met weinig vocht. Vocht mag absoluut niet in de zakken komen.

Do: Bewaar gesloten diervoeders altijd op een pallet of houten plank, zodat het niet op de grond of dicht tegen de muur aan ligt. Zo heb je minder kans op het doorslaan van vocht vanaf de muur of de vloer.

Don’t: Bewaar het voer niet in een geopende zak. Het voer uit de open zakken kan het beste in een kunststof/plastic voerton worden bewaard. Zo komt er zo min mogelijk vocht bij.

Koel en donker

Diervoeding mag niet blootgesteld worden aan zonlicht of in een warme ruimte staan. Zorg dan ook dat je het voer op een koele en donkere plek bewaart.

Do: Zorg dat het voer in een koele en donkere opslag staat. Ook goed om te weten: bij het gebruik van voertonnen kan er ook geen ongedierte bij het voer komen.

Don’t: Zet diervoeding nooit in het zonlicht of in een warme ruimte. Dan gaat zich condens vormen in het voer, waardoor schimmel ontstaat.

TIP: Je kunt met dit warme weer ook altijd kiezen voor kleinere verpakkingen van je diervoeders. Of je kunt kleinere hoeveelheden per keer kopen. Zo hoef je je minder zorgen te maken over het bewaren en blijft het voer goed!

Meer tips

Heb je nog vragen over het bewaren van specifiek voer? Of voer dat in je winkel of juist rondom je huis ligt? Aarzel dan niet en stel je vraag via de telefoon (0313-472321) of mail Mariska via advies@garvo.nl