Garvo Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button
fyto horsefeed

Fyto – van nature in balans

Ontwikkeld in samenwerking met Fyto Horse Care Putten

Garvo produceert al sinds jaar en dag paardenvoeding. De Fyto GOLD en Fyto FORM hebben zich jaren geleden al bewezen als sportmuesli voor warm- en koudbloeden, met resultaten op nationale én internationale wedstrijden. Daarom hebben we besloten om het assortiment verder uit te breiden met de CARE én de NOVA, en alle producten in een nieuw jasje te steken. Maar Fyto, wat is dat nou eigenlijk?

Fyto betekent ‘uit planten ontstaan’. Wat paarden eten is heel belangrijk, niet alleen voor hun gezondheid, maar ook voor hun gedrag. Gezondheids- en gedragsproblemen komen namelijk veelal voort uit een disbalans in het maagdarmstelsel, waardoor het paard zich onprettig voelt. Fyto richt zich specifiek op het herstellen van deze balans. Het voer is precies zo samengesteld dat de gezondheid van je paard van binnenuit gestimuleerd wordt, zonder het maagdarmstelsel te belasten.
Fyto geeft antwoord op de groeiende vraag naar verantwoord voer voor alle paarden. Steeds meer mensen gaan bewust met gezondheid om. Dat past bij ons doel om voor elk paard voer te leveren, dat afgestemd is op hun behoeften en daarmee bijdraagt aan hun gezondheid, vitaliteit en levenslust.

Door een hoger vetgehalte draagt Fyto bij aan een gebalanceerde energievoorziening, die zorgt voor minimale verzuring gedurende en na het uitoefenen van (zware) prestaties. Maar waarom zijn die vetten zo belangrijk?
De verbranding van vetten uit het voer verloopt anders dan die van koolhydraten. Koolhydraten zijn snel beschikbare brandstoffen, waarvan het paard minder kan opslaan en het sneller verbrandt. Een paard kan veel meer vetten opslaan en verbrandt deze langzamer.

Het verschil in verbranding is te vergelijken met het verschil tussen een lucifer en een kaars. De lucifer gaat snel aan, is snel weer uit en laat een restant achter. Dit is de verbranding van koolhydraten in een paardenlichaam. De vetverbranding is te vergelijken met een kaars: een constante, rustige verbranding van de gehele kaars zonder een restant achter te laten. Wanneer het paard zijn energie uit vetten kan halen, en bouwt zich slechts een minimale hoeveelheid verzuring op in de spieren.

 

 

De producten

Fyto NOVA

Fyto NOVA is een hoogwaardige vitamine- en mineralenbrok voor paarden van alle rassen en leeftijden. Je kunt de NOVA voeren als complete aanvulling op weidegang en ruwvoer zodat je paard voorzien is van alle dagelijkse vitamines en mineralen. Ook is de NOVA zeer geschikt om je krachtvoer mee aan te vullen, wanneer je minder dan 250 gram per 100 kg lichaamsgewicht voert. Omdat de Fyto NOVA de vezelvertering stimuleert, gaat je paard steeds makkelijker voedingsstoffen opnemen.
Een groot voordeel is dat je slechts een kleine hoeveelheid hoeft te voeren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 17 gram per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Dit betekent dat je een pony van 300 kg 50 gram per dag voert, en een paard van 600 kg krijgt 100 gram per dag.

Fyto FORM

Omdat de vertering van een koudbloedpaard of pony niet hetzelfde is als die van een warmbloedpaard, heeft Fyto de Fyto FORM ontwikkeld. Dit is een hoogwaardige sportmuesli die speciaal gericht is op koudbloedpaarden en pony’s van alle rassen. De FORM is uitermate geschikt voor paarden die (top)sportprestaties moeten leveren en in optimale conditie moeten komen of blijven.
Door de Fyto Form te voeren, help je je paard bij het herstel van de balans in het maagdarmstelsel. Hierdoor kan hij beter voedingsstoffen opnemen en zit hij lekkerder in zijn vel. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan het verbeteren van de mestkwaliteit, een glanzende vacht, en een optimaal uithoudingsvermogen. De Fyto FORM draagt bij aan een gebalanceerde energievoorziening die zorgt voor minimale verzuring tijdens het uitoefenen van (zware) prestaties.

Fyto GOLD

Fyto GOLD is een hoogwaardige sportmuesli voor warmbloedpaarden. De GOLD is uitermate geschikt voor paarden die (top)sportprestaties moeten leveren in de wedstrijdring of op de baan. Deze sportmuesli is voor paarden die in optimale (wedstrijd)conditie moeten komen of blijven.
Ook de Fyto GOLD is gericht op het herstel van de balans in het maagdarmstelsel. Hierdoor neemt je paard beter voedingsstoffen op en zit hij lekkerder in zijn vel. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan het verbeteren van de mestkwaliteit, een glanzende vacht, en een optimale spieropbouw. De GOLD draagt bij aan een gebalanceerde energievoorziening die zorgt voor minimale verzuring tijdens het uitoefenen van (zware) prestaties.

Fyto CARE

Fyto CARE is een hoogwaardige muesli voor dragende merries vanaf de 8e maand, lacterende merries en veulens. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten en de juiste verhouding vitaminen en mineralen biedt de CARE alles wat merrie en veulen nodig hebben.
Fyto CARE houdt de merrie in optimale conditie en ondersteunt de melkgift. De gebalanceerde calcium/fosforverhouding biedt de juiste basis voor sterke botten. De overgang naar vaste voeding wordt makkelijker voor veulens door het toegevoegde melkpoeder.

Gerelateerde blogs