categorie: Actualiteit 16 augustus, 2018

Hoe houd je je dieren koel met warm weer?

Het is de afgelopen weken heel erg warm in heel Nederland, zowel voor de mensen als voor de dieren. Vandaar dat wij een paar simpele tips hebben verzameld waardoor dieren koel, gezond en gelukkig blijven.

Water

Misschien overbodig, maar het is van groot belang om je dieren te voorzien van voldoende, koud water.

Do: Doe lekker koud water uit de kraan in de drinkbak en zet het óf binnen óf buiten in de schaduw. Ververs het water minstens één keer per dag.

Don’t: Doe geen ijsblokjes in het water. Koel water zorgt wel voor verkoeling, maar pas op! Door ijskoud water raakt de maag van het dier mogelijk overstuur.

 

Schaduw

Zorg voor voldoende plekken met schaduw voor je dier. Je dier in de felle zon zetten kan oververhitting veroorzaken. Bovendien is het belangrijk dat je zorgt voor een koele ondergrond voor bijvoorbeeld je hond. Daar wordt de hond ook een stuk vrolijker van.

Do: Zorg voor een koele ondergrond zoals gras. Het liefste ook in de schaduw zodat het lekker koel is voor je dier.

Don’t: Ga niet wandelen over asfalt of zand. Deze ondergronden worden zo warm door de zon dat dit niet geschikt is voor de gevoelige voetzolen van honden.

 

Beweging

Om de dieren koel te houden is het belangrijk dat ze zich niet erg hoeven in te spannen en dat ze de mogelijkheid hebben om af te koelen.

Do: Zorg voor een verblijf met schaduw en probeer de dieren lekker rustig te houden. De meest dieren houden ook van afkoeling met water!

Don’t: Ga niet midden op de dag sporten, bewegen of wandelen met je dier. Doe dit het liefst vroeg in de ochtend of laat in de avond.

Advies

Dus houd je hoofd koel, ga lekker zwemmen of met water spelen samen met je dieren. Houd de dieren rustig, zorg dat je dier een gezonde zomervacht heeft en houd tekenen van oververhitting goed in de gaten! Mochten we je nog ergens mee kunnen helpen dan kun je bellen naar 0313-472321 of mailen naar advies@garvo.nl

Deel dit nieuwsbericht op uw favoriete kanalen