categorie: Postduiven 7 augustus, 2018

‘Clean sweep’ voor Johan & Fabian Wendel op Perigueux

Op de loodzware, tweede editie van Perigueux dit jaar, is het van de 172 deelnemende melkers alleen de vader-zoon combinatie gelukt om een ‘clean sweep’ binnen sector 4 te behalen. Een unieke prestatie, aangezien er maar liefst 8 duiven van Johan en Fabian meegingen naar Perigueux.

Prestaties op Perigueux

Dat Perigueux deze heren ligt, is wel duidelijk! In 2016 behaalden zij de beste hokprestatie van heel Nederland over alle marathonvluchten op Perigueux. Met onder andere een 1e, 8e en 14e NPO. Dit jaar werden ze in sector 4 het 8e best presterende hok op de eerste editie van Perigueux. Op deze tweede editie doen zij dit dus nog even dunnetjes over door als enige een clean sweep (100% prijs) te behalen.

Last but not least

In afdeling 10 vertrokken op vrijdagochtend 583 duiven richting Drenthe en Groningen. Zaterdagavond waren er slechts 91 duiven doorgekomen. Fabian en Johan hadden toen 7 van de 8 weer op appel (plaats: 36, 44, 53, 57, 70, 73 en 74). De volgende ochtend kwam – last but not least- nummer 8 terug op plaats 117. Gelukkig vielen bij de andere melkers de volgende dag ook vele nakomers.

Voer van Garvo

Het hele jaar behalen de heren op de marathon een hoog prijspercentage met behulp van het voer van Garvo. Tijdens seizoen 2018 zijn ze gestart met de 3864 Solution, de 5581 prestige vlieg en de 5598 prestige light PL en dit is ze zeker goed bevallen! Voor de langere afstanden wordt ook gebruik gemaakt van de 3815 super energie en het 4000 HE 4000 voer, dit naar volle tevredenheid van de twee.

Prestaties

Heb jij ook een mooie prestatie die je met Garvo wil delen? Mail dan naar communicatie@garvo.nl

Deel dit nieuwsbericht op uw favoriete kanalen