categorie: Shows 8 mei, 2018

Vernieuwd Animal Event trekt tienduizenden bezoekers

Hét zonovergoten festival voor dierenfans onderging een ware metamorfose. Een nieuwe promenade met straattheater, stands en gezellige terrassen liep in een centrale as over het terrein en vormde het bruisende hart. De brede promenade bood veel vrijheid aan de 7.500 honden die de bezoekers meenamen en verbond de vijf area’s van het evenement: Dorp, Park, Strand, Eiland en Bos. In totaal genoten 34.200 dierenliefhebbers van spectaculaire dierenshows, interactieve workshops en leerzame demonstraties.

Garvo stond er dit jaar voor het eerst met een stand op het Boerderijplein. We hebben drie dagen genoten van alle dieren en dierenliefhebbers die onze stand bezochten en van alle adviezen die we hebben kunnen geven. Bekijk onze aftermovie hier!

Baasjes konden met hun honden actief deelnemen aan honderden workshops en masterclasses. Populair was het Beeztees Losloopgebied waar honden konden ravotten op het uitgestrekte strand en zwemmen in het verkoelende Victoriameer. Ook het 4 kilometer lange parcours van de Happy Dog Survival, dat ruim 400 deelnemers door waterpartijen en modderpoelen leidde, zorgde voor de nodige verkoeling.

Een van de hoofdacts was in handen van de Franse paardentrainster Mélie Philippot. Met haar mini-shetlander Diego en paard Quizas verzorgde ze een prachtige Pas-de-deux. Nieuw dit jaar was de Farm Food Escape Room voor hond en baas. Ruim 600 honden en baasjes gingen de uitdaging aan om uit diverse gethematiseerde kamers te ontsnappen. Dit deden ze door samen te werken en zo snel mogelijk verschillende puzzels op te lossen.

De Mooiste Hond van Nederland begon op gemeentelijk niveau waarna per provincie een winnaar werd verkozen. Twaalf winnaars werden op zondag 6 mei beoordeeld tijdens de finale in de Farmfood Hondenpiste. De felbegeerde titel werd uiteindelijk gewonnen door Chouffe, de rasloze hond van Marieke Bastiaansen uit de provincie Noord Brabant. Chouffe werd gekozen uit ruim 3.500 inschrijvingen en viel op door de uiterst positieve interactie met zijn baas en door zijn goede bouw en mooie telgang.

De dertiende editie van Animal Event is op 3, 4 en 5 mei 2019 op het evenemententerrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.animal-event.nl.

 

Deel dit nieuwsbericht op uw favoriete kanalen