categorie: Film 26 mei, 2017

Open Dag Garvo groot succes

“Geteld hebben we niet, maar we schatten het aantal bezoekers op toch op circa duizend”, zegt Janine Garretsen van Garvo diervoederfabriek ‘Voer naar mijn Hart’. Het was in elk geval een groot feest op zondag 21 mei 2017. Al bij aankomst kon je de verschillende Garvo auto’s en bestelauto’s (ook uit Duitsland en België) zien staan. Ook de vrachtwagen ziet er prachtig uit. Janine: “Die moest aangepast. We hadden al vrachtwagens met de foto’s van onder meer de konijnen en kippen, maar ‘Voer naar mijn hart’ stond er nog niet op.”

Eten en drinken in de schone loods

Bij de ingang van de zaterdagswinkel aan de achterkant stond Fabulous food truck die zorgden voor heerlijke hapjes. In het midden van de loods stond een grote bar met warme en koude dranken en wat lekkernijen. Buiten trakteerde Garvo ook nog op ijsjes van ijsboerderij De Steenoven. Vooraan in de loods was de regiomarkt, met producten van wijnboerderij ’t Heekenbroek, de biologische Pasop boerderij en tuincentrum Bloemendaal. Het regende opmerkingen over hoe netjes en schoon de loods was, maar dat is voor Garvo de gewoonste zaak van de wereld, vertelt Herman Garretsen. “Kom je hier op een werkdag, dan is het ook zo netjes. De kwaliteit van de grondstoffen en de manier van bewerken zorgen voor minimale hoeveelheden stof. Dat zie je aan het dierenvoer en je ziet het in de fabriek. We hebben weinig afval, en we ruimen voortdurend op. Hygiëne is van groot belang.”

Feest voor mensen en dieren

Binnen en buiten waren voldoende tafels en stoelen, dus hoe druk het ook werd, te vol werd het niet. Ruimte genoeg in de mooie loods! De band ‘Hot & Sweet’ – voor deze ene dag omgedoopt tot ‘Garvo Music Band’ – zorgde nog voor extra sfeer. Dat deden ook de kippen en hanen van allerlei pluimage: De dieren hadden her en der binnen een fijn plekje en kregen veel bekijks. Het gekraai was een vrolijke aanvulling op de gezellige drukte. De pony, ezel, het schaap met de lammetjes, de cavia’s en de konijnen van dieren van kinderboerderij Feltsigt uit Bekveld trokken ook veel bekijks. Het was een leuk gezicht om de kinderen op de pony te zien, en mensen en dieren vonden het heel gewoon dat de ezel en de pony ‘s morgens ook een stukje door de loods wandelden. Op deze dag toonde Garvo hoe het voelt als we leven in een wereld waar mensen en dieren van elkaar leren en genieten –dat is samenLEVEN.

Rondleidingen

Een deel van het hoofdgebouw met het kantoor was open, en de hele middag draaide binnen een interessante film over de productie van het huisdierenvoer. Maar bij een open dag hoort natuurlijk een rondleiding en ook daarvoor was gezorgd. Je hoefde de pijlen maar te volgen en dan kon je op eigen tempo een kijkje nemen in de fabriek met deskundige toelichting door de medewerkers, ieder op z’n eigen plek. De route liep van de loods met grondstoffen, via het gebouw van de kwaliteitsbewaking, langs de perserij, naar de moderne opzakmachine die de hele dag werkend te zien was, tot terug in de loods waar de voorraad diervoeders opgeslagen ligt en waar voor deze dag ook zoveel ruimte was voor bezoek. Overigens, iedereen die een vraag over voer had, kreeg uitleg door Herman, Janine of Henk-Jan, en vele mensen vertrokken met een proefzakje hondenvoer, kippensnoep of een van de vele andere voeders. Een heel aantal kippenvoer producten konden mensen zelf in een zakje scheppen en daar werd enthousiast gebruik van gemaakt.

Sponsoring De Sperwer en HC03

Tegen drie uur was er extra nieuws: iedereen werd naar buiten gevraagd, gymnastiekvereniging De Sperwer uit Hoog-Keppel trad aan en Janine nam het woord. Garvo sponsort deze club al vele jaren, de vader van Herman, Jan Garretsen, is ermee begonnen en inmiddels erelid. Garvo sponsort de vereniging met nieuwe trainingspakken, en op deze feestelijke dag overhandigde Jan Garretsen een selectie van de meisjes en van de runninggroep alvast de eerste exemplaren. Daarna was er een demonstratie op het grasveld van een selectie van de runninggroep onder leiding van Vyasa Wolvetang. Er was veel bekijks bij de salto’s, flip flaps, sprongen over de sloot en meer prestaties. Wie meer wil weten of mee wil doen, kan zich melden bij De Sperwer!

Garvo sponsort niet alleen De Sperwer: later op de middag traden leden van voetbalvereniging HC03 uit Drempt aan: ook zij worden van harte door Garvo ondersteund. En het werd tijd voor nieuwe borden langs het veld en in de kleedkamers, zo vertelde Janine de vele toehoorders. “Ons ‘Voer naar mijn Hart’ staat al weer enkele jaren op de zakken. Nu komen de borden met de grote dierenfoto’s ook bij HC03. Met om te beginnen het bord met de hondenfoto – onze hond toen ie nog jong was – langs het veld. De kippen en de konijnen mogen in de kleedkamers.” Garvo wenst alle sporters veel succes en plezier.

Tot slot

Zo liep de Open dag ten einde met veel tevreden bezoekers, standhouders van de kleine markt die zich warm onthaald voelden en met blije medewerkers van Garvo. Herman Garretsen: “We bedanken iedereen hartelijk voor hun komst! Voor ons is het belangrijk dat we kunnen uitdragen wat we doen. Vijf jaar geleden waren onze vorige Open Dagen toen we 125 jaar bestonden. In die vijf jaar is er veel veranderd. We blijven ons ontwikkelen voor het welzijn van de dieren. En dat lukt. Steeds meer mensen zijn zich bewust van wat gezonde voeding betekent voor hen zelf en voor hun dieren. Dat we daar ook ons steentje aan bijdragen vinden we alleen maar mooi. Om die reden ontvangen we zeer regelmatig groepen mensen om hen te informeren over wat we doen, rondleidingen te geven en ideeën en ervaringen uit te wisselen.”
Wie geïnteresseerd is, kan altijd contact opnemen.

Deel dit nieuwsbericht op uw favoriete kanalen