categorie: Nieuwe producten 8 augustus, 2014

Alfamix egel 109010

Vanaf nu verkrijgbaar: Alfamix egel in 1 kg verpakking (artikelnummer 109010)

Als je tuin een veilige plek blijkt voor egels, help ze dan aan een beschutte schuilplaats. In de lente, herfst en winter slapen egels zo’n 18 uur per etmaal. Van juli tot november kan er zomaar in een composthoop of in een hoek met opgewaaide bladeren een nestje met jonge egels zitten, dus ruim niet te haastig of te veel op. Heb je een vijver, zorg dan voor een schuine plank in het water en/of een ruwe rand, zodat de egels niet verdrinken. Egels zijn uitermate nuttig en bovendien is het leuk om ze in de avond te zien scharrelen. Omdat er door ons ingrijpen in de natuur steeds minder leefgebieden zijn, staan ze inmiddels op de lijst van beschermde dieren. Met bijvoeren helpen we de egel de winter door zodat ook onze kinderen en kleinkinderen nog vaak een egeltje in de tuin of in het bos kunnen ontmoeten.

Voor meer informatie klik hier

Deel dit nieuwsbericht op uw favoriete kanalen