Garvo Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button

Binnenkort beschikbaar: solution eivoer & solution universeelvoer

Op dit moment zijn we bij Garvo druk bezig met de ontwikkeling van nieuw eivoer en nieuw universeelvoer. Dit doen we omdat we de vogels in een zo goed mogelijke conditie willen krijgen en behouden waardoor vogels en de baasjes van elkaar en van het leven kunnen genieten. Binnenkort zijn deze nieuwe voeders beschikbaar bij de speciaalzaak bij u in de buurt. In deze blog nemen we je mee in de veranderingen.

Huidige assortiment

Binnen het huidige assortiment bieden we de volgende producten aan:

 • 5300 eivoer
 • 4308 RUL eivoer
 • 5306 top eivoer gropar
 • 5305 universeelvoer

Vernieuwing

Het nieuwe eivoer (3868 solution eivoer) dat we aan het maken zijn, zal een verbeterde versie zijn van de 5308 RUL eivoer. Ook dient het als alternatief voor 5300 eivoer en 5306 topeivoer gropar. Het nieuwe universeelvoer (3866 solution universeelvoer) zal een verbeterde versie zijn van de 5305 universeelvoer.  Alle huidige producten verdwijnen uit ons assortiment en worden vervangen door 3868 solution eivoer en 3866 solution universeelvoer. Op deze manier hebben wij een passend aanbod voor vogeleigenaren die bij willen dragen aan de gezondheid, vitaliteit en levenslust van hun vogels.

Wat is solution eivoer?

Solution eivoer is een aanvulling op de dagelijkse zadenmengeling voor kooi- en volièrevogels. Door het bijvoeren van solution eivoer krijgen de vogels de juiste vitamines en mineralen binnen. Solution eivoer is geschikt om jaarrond te voeren, maar het is nóg belangrijker tijdens de kweekperiode. In deze periode wordt er nadrukkelijk meer gevraagd van de vogels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanmaken van eieren, het voeden van de jongen en later natuurlijk het opgroeien van de jonge vogels.

Wat is solution universeelvoer?

Solution universeelvoer is een aanvulling op de dagelijkse zadenmengeling van onder andere Europese cultuurvogels. Voor sommige vogels is solution universeelvoer zelfs de basis van een gebalanceerde voeding. Ook hierbij geldt dat de vitamines en mineralen die de vogels nodig hebben in het solution universeelvoer verwerkt zijn.

Wat is er nieuw?

 • Ei (in het eivoer)
 • Insecten (in het universeelvoer)
 • Chelaten
  • nog beter opneembare sporenelementen
 • Lecithine
  • natuurlijke smaakemulgator ter ondersteuning van de vetvertering
 • Natuurlijke kleur-, geur- en smaakstoffen
  • géén chemische kleur-, geur- en smaakstoffen aanwezig

Chelaten zijn sporenelementen die gebonden zijn aan een eiwit. Hierdoor is de opname van deze sporenelementen niet afhankelijk van bepaalde verhoudingen in het voer. Dit zorgt ervoor dat de opname van de sporenelementen in chelaat-vorm beter is dan een sporenelementen in sulfaat- of oxide-vorm.

Waarom hebben mijn vogels eivoer of universeelvoer nodig?

Het bijvoeren van het eivoer of universeelvoer van Garvo maakt de voeding van de vogels compleet. Wanneer de vogels de juiste voedingsstoffen voor langere periode binnenkrijgen, ontstaat er een natuurlijke weerstandsopbouw. Dankzij deze weerstand zijn vogels minder kwetsbaar en minder gevoelig voor ziekte(verwekkers). Alles bij elkaar draagt Garvo bij aan de goede condities van de vogels.

Beschikbaarheid nieuw voer

Het verbeterde eivoer is binnenkort verkrijgbaar als :

 • 386815 solution eivoer,1,5 kilogram verpakking
 • 3868 solution eivoer, 12 kilogram verpakking

Het verbeterde universeelvoer is binnenkort verkrijgbaar als :

 • 386615 solution universeelvoer,1,5 kilogram verpakking
 • 3866 solution universeelvoer, 12 kilogram verpakking

Beide verpakkingen zijn gasverpakt, wat ervoor zorgt dat het voer in gesloten, zuurstofarme verpakking minder gevoelig is voor wisselende (opslag)omstandigheden.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de (nieuwe) producten, of wil je persoonlijk voeradvies dat passend is bij jou en jouw vogels? Laat het dan weten door een mailtje te sturen naar advies@garvo.nl of door te bellen naar 0313-472321.