NIEUW: 3868 solution eivoer & 3866 solution universeelvoer

Met trots presenteren wij het nieuwe eivoer en universeelvoer van Garvo. Deze ontwikkeling hebben we doorgevoerd omdat we de vogels in een zo goed mogelijke conditie willen krijgen en behouden waardoor vogels en de baasjes van elkaar en van het leven kunnen genieten. Deze nieuwe voeders zijn vanaf heden beschikbaar bij de speciaalzaak bij u in de buurt. In deze blog nemen we je mee in de veranderingen.

Nieuw assortiment

Het nieuwe eivoer (3868 solution eivoer) dat we ontwikkeld hebben, is een verbeterde versie van de 5308 RUL eivoer. Ook dient het als alternatief voor 5300 eivoer en 5306 topeivoer gropar. Het nieuwe universeelvoer (3866 solution universeelvoer) is een verbeterde versie van de 5305 universeelvoer. Alle oude producten zijn verdwenen uit ons assortiment en zijn vervangen door 3868 solution eivoer en 3866 solution universeelvoer. Op deze manier hebben wij een passend aanbod voor vogeleigenaren die bij willen dragen aan de gezondheid, vitaliteit en levenslust van hun vogels.

Wat is solution eivoer?

Solution eivoer is een aanvulling op de dagelijkse zadenmengeling voor kooi- en volièrevogels die zaden eten. Door het bijvoeren van solution eivoer krijgen de vogels de juiste vitamines en mineralen binnen. Solution eivoer is geschikt om jaarrond te voeren, maar het is nóg belangrijker tijdens de kweekperiode. In deze periode wordt er nadrukkelijk meer gevraagd van de vogels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanmaken van eieren, het voeden van de jongen en later natuurlijk het opgroeien van de jonge vogels.

Wat is solution universeelvoer?

Solution universeelvoer is een aanvulling op de dagelijkse zadenmengeling van onder andere Europese cultuurvogels die vruchten en insecten eten. Voor sommige vogels is solution universeelvoer zelfs de basis van een gebalanceerde voeding. Ook hierbij geldt dat de vitamines en mineralen die de vogels nodig hebben in het solution universeelvoer verwerkt zijn.

Eigenschappen van het nieuwe voer

 • Ei (in het eivoer)
 • Insecten en vruchten (in het universeelvoer)
 • Verbeterde receptuur
  • jaren ervaring van liefhebbers samen met de nieuwste ontwikkelingen op voedingsgebied geven een boost aan de vogels
 • Optimale opname voedingsstoffen
  • Chelaten zijn sporenelementen die gebonden zijn aan eiwitten. Deze sporenelementen zijn in de darmen makkelijk opneembaar. Dit draagt extra bij aan de gezondheid van de vogels én geeft minder milieubelasting door met de mest uitgescheiden materialen
 • Versterkt de natuurlijke weerstand
  • door langdurig binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen
 • Voorkomt vervetting
  • lecithine ter ondersteuning van de vetvertering
 • Natuurlijke stoffen
  • geen chemische smaak- en geurstoffen en geen conserveringsmiddelen
 • Gasverpakt
  • maakt het voer tot aan de opening van de verpakking minder gevoelig voor wisselende bewaaromstandigheden, waardoor de kwaliteit van het voer beter behouden blijft

*Chelaten zijn sporenelementen die gebonden zijn aan een eiwit. Hierdoor is de opname van deze sporenelementen niet afhankelijk van bepaalde verhoudingen in het voer. Dit zorgt ervoor dat de opname van de sporenelementen in chelaat-vorm beter is dan een sporenelementen in sulfaat- of oxide-vorm.

Waarom hebben mijn vogels eivoer of universeelvoer nodig?

Het bijvoeren van het eivoer of universeelvoer van Garvo maakt de voeding van de vogels compleet. Wanneer de vogels de juiste voedingsstoffen voor langere periode binnenkrijgen, ontstaat er een natuurlijke weerstandsopbouw. Dankzij deze weerstand zijn vogels minder kwetsbaar en minder gevoelig voor ziekte(verwekkers). Alles bij elkaar draagt Garvo bij aan de goede condities van de vogels.

Beschikbaarheid, gewichten en voeradvies

Verpakking solution eivoer

3868 solution eivoer is verkrijgbaar als :

 • 386815 solution eivoer,1,5 kilogram verpakking
 • 3868 solution eivoer, 12 kilogram verpakking

Voeradvies solution eivoer

Eivoer kan (met mate) heel het jaar door gegeven worden aan de vogels en mag in de rui- en broedtijd elke dag gevoerd worden met max. 25% van de voeding. Let erop dat de vogels niet te dik worden tijdens de rustperiode.

 

 

Verpakking solution universeelvoer

3866 solution universeelvoer is verkrijgbaar als :

 • 386615 solution universeelvoer,1,5 kilogram verpakking
 • 3866 solution universeelvoer, 12 kilogram verpakking

Voeradvies solution universeelvoer

Universeelvoer kan (met mate) heel het jaar door gegeven worden aan de vogels en mag in de rui- en broedtijd elke dag gevoerd worden met max. 25% van de voeding. Let erop dat de vogels niet te dik worden tijdens de rustperiode.

 

 

Oud assortiment

Binnen het oude assortiment boden we de volgende producten aan:

 1. 5300 eivoer
 2. 5308 RUL eivoer
 3. 5306 top eivoer gropar
 4. 5305 universeelvoer

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de (nieuwe) producten, of wil je persoonlijk voeradvies dat passend is bij jou en jouw vogels? Laat het dan weten door een mailtje te sturen naar advies@garvo.nl of door te bellen naar 0313-472321.