Garvo
Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button
Terug
Garvo

koeien

Koeien zijn al eeuwen onze landbouwhuisdieren en nog altijd zijn er boeren die principieel kleinschalig werken. Voor anderen is koeien houden uitgegroeid tot een echte hobby. (In een kudde heeft elke koe z’n eigen plaats in de rangorde. Koeien sluiten ook vriendschappen met elkaar, bijvoorbeeld als ze graag bij elkaar in de buurt grazen.) Volwassen, niet drachtige runderen die geen grote hoeveelheden melk hoeven te produceren, hebben voldoende aan gras en hooi, aangevuld met bijvoorbeeld 1065 alfamix koe. Liefhebbers van zeldzame rassen, oude rassen of bijvoorbeeld Dahomeys of Dexter minikoeien kiezen graag voor deze mengeling. Ook is alfamix koe uitermate geschikt voor fokstieren en voor koeien die naar keuringen moeten. Alfamix koe levert de nodige zouten, mineralen, vitaminen en eiwitten. Dat draagt bij aan een glanzende conditie en een perfecte hoefkwaliteit. De lijnzaadproducten en de bijpassende oliën in alfamix koe zorgen voor een mooie vacht. Hebben de dieren voldoende ruwvoer ter beschikking, dan is er weinig extra nodig. In andere situaties is er meer behoefte aan bijvoer.

Kalveren

1065 alfamix koe is een voedzame mengeling voor jonge kalveren vanaf de 2e of 3e dag. Het sluit direct aan op de kalver- of koemelk, vult de tekort en aan vitaminen en mineralen in de melk aan en stimuleert de pensontwikkeling vanaf het eerste begin. Goede penswerking voorkomt veel voederstoornissen / of: zorgt voor sterke en gezonde dieren / verhoogt de weerstand van de dieren. Melk en muesli horen bij elkaar en kalveren eten de kalvermuesli graag! Het is dan ook gevarieerd voer, verrijkt met melasse voor een zoete smaak en met het natuurproduct genial dat de vertering stimuleert en extra voorziet in de mineralenbehoeften.

Runderbrok extra

110 Runderbrok extra is speciaal voor hobbyrundvee. De gehalten eiwit en calcium maken het voer ook prima geschikt voor zogende koeien. Runderbrok extra is aanvullend voer naast het basis ruwvoer. Wanneer extra prestatie van het vee wordt verlangd, voer je gewoon wat meer.

Voederadvies

  • verstrek altijd voldoende gras of ruwvoer
  • verstrek daarnaast wat 1065 alfamix koe ter aanvulling van de mineralen, vitaminen en vetten
  • geef kalveren vanaf de 2e of 3e dag 1065 alfamix koe, en voer luzernehooi bij zodra de kalveren dat willen opnemen
  • geef zogende koeien of runderen die extra moeten presteren 110 runderbrok extra
  • zorg altijd voor droog ligstro en voldoende vers drinkwater

producten voor koeien

1065 alfamix koe – aanvullende mengeling met mineralen en vitaminen. Voor koeien die weinig tot niet produceren; en speciaal voor fokstieren en koeien die naar de keuring moeten
110 runderbrok extra – aanvullende brok. Voor zogende koeien en voor runderen die extra prestaties moeten leveren
4200 liksteen rundvee – aanvulling op het dagelijkse rantsoen of als runderen onvoldoende voedingsstoffen opnemen
contact
Garvo bv Molenweg 38 6996 DN Drempt