Garvo
Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button
Terug
Garvo

kip (in en rond het huis)

Kippen zijn altijd bezig en zorgen voor leven in de brouwerij. Het zijn nuttige en gezellige huisdieren. Elke kip heeft een ander karakter en vele kunnen heel tam worden. Of je nu graag een lekker ei wilt of het gezelschap van de dieren waardeert, altijd is een levendige, gezonde kip het belangrijkst. Kippen voeren is leuk, want kippen zijn dankbare eters. De meeste kippen hebben zelfs de neiging om teveel te eten en ze pikken graag eerst de lekkerste granen/korrels uit het voer. Zorg dat ze niet te vet worden, vooral in de tijd dat ze niet leggen. Een slanke kip begint gemakkelijker opnieuw te leggen. Om sterk, vitaal en gezond te zijn hebben ze alle voedingsstoffen uit het voer nodig, ook de minder populaire. Garvo heeft voor elke kip wat wils waarbij kippen alle benodigde voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen.

Lekker ei van eigen kip

Pas drie dagen na de leg ontwikkelt een ei zijn volledige smaak. Bovendien is een vers ei nauwelijks te pellen omdat het schaalvlies dan nog zeer dicht tegen de binnenkant van de schaal ligt. Tip: schrijf met een zacht potlood de legdatum van het ei op de schaal. Bewaar de eieren op een koele plek buiten de koelkast. Eierschalen zijn poreus en eieren kunnen daardoor in de koelkast uitdrogen of gemakkelijk de geur van andere producten opnemen. Drie tot tien dagen na het leggen smaken de eieren het best en pellen ze het gemakkelijkst.

Meel- korrel- en graanproducten

In Garvo volledige kippenvoeders zit alles wat een kip nodig heeft, inclusief granen (energie), eiwitten (bouwstoffen) en vitaminen en mineralen (bescherming). Volledige kippenvoeders bestaan vaak uit meel of korrels. Meel heeft een grove egale structuur die de spiermaag van de kip aanzet tot vermaling en daarmee de spijsvertering prikkelt en activeert. Daarom heeft meel de voorkeur boven korrels, behalve als kippen selectief gaan eten of hun veren vervuilen. Korrels voorkomen selectief eetgedrag en eventuele verspilling, maar kippen eten er soms teveel van. Omschakelen tussen korrels en meel (of andersom) vraagt gewenning. Naast meel- of korrelproducten zijn de graanproducten of het 107006 kippensnoep van Garvo zeer geschikt om het menu aan te vullen. Een aantal granenmengelingen is naar behoeven aangevuld met bijvoorbeeld eiwitten- en mineralenkorrels en grit. Het Garvo kippensnoep zit vol met vlokreeftjes en wordt vaak gebruikt om de dieren handtam te maken.

Voederadvies

  • voer dagelijks vers eten, niet meer dan de kuikens of kippen op kunnen. Dat voorkomt selectief eetgedrag
  • zorg altijd voor voldoende maagkiezel en voor kippengrit, tenzij er kippengrit in het volledige voer zit
  • zorg dagelijks voor vers water

producten voor kip (in en rond het huis)

5014 kuiken opfokmeel – volledig meel voor kuikens vanaf dag 2 tot aan de leg
5012 kuiken opfokkorrel – volledige korrel (2mm) voor kuikens vanaf dag 2 tot aan de leg
730 volledig legmeel – volledig grof gemalen meel. Voor leggende kippen* die de ruimte hebben om bij te scharrelen
731 volledige legkorrel – volledige korrel. Voor leggende kippen* die de ruimte hebben om bij te scharrelen
5028 scharrel legmeel – volledig grof gemalen meel. Voor leggende kippen* die de ruimte hebben om bij te scharrelen
5030 scharrel legkorrel – volledige korrel. Voor leggende kippen* die de ruimte hebben om bij te scharrelen
7309 volledig legmeel met kruiden – volledig meel met kruiden, voor een nog betere ei-smaak en –kleur. Voor leggende kippen (volwassen hanen krijgen hetzelfde voer als leggende hennen)
7308 volledige legkorrel met kruiden – volledige korrel met kruiden, voor een nog betere ei- smaak en kleur. Voor leggende kippen )Volwassen hanen krijgen hetzelfde voer als leggende hennen)
5033 boerderijmix – volledige mengeling van granen, korrels en grit, voor leggende kippen* die bij kunnen scharrelen
contact
Garvo bv Molenweg 38 6996 DN Drempt