Garvo
Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button
Terug
Garvo

egels

Als je tuin een veilige plek blijkt voor egels, help ze dan aan een beschutte schuilplaats. In de lente, herfst en winter slapen egels zo’n 18 uur per etmaal. Van juli tot november kan er zomaar in een composthoop of in een hoek met opgewaaide bladeren een nestje met jonge egels zitten, dus ruim niet te haastig of te veel op. Heb je een vijver, zorg dan voor een schuine plank in het water en/of een ruwe rand, zodat de egels niet verdrinken. Egels zijn uitermate nuttig en bovendien is het leuk om ze in de avond te zien scharrelen. Omdat er door ons ingrijpen in de natuur steeds minder leefgebieden zijn, staan ze inmiddels op de lijst van beschermde dieren. Met bijvoeren helpen we de egel de winter door zodat ook onze kinderen en kleinkinderen nog vaak een egeltje in de tuin of in het bos kunnen ontmoeten.

Egels zijn alleseters; ze eten graag zachte ongewervelde diertjes als wormen, slakken, rupsen, insecten en pissebedden, maar soms ook een hagedisje of een kikker. Af en toe een eitje gaat er ook wel in. En verder lusten ze vruchten, bessen, soms wat paddestoelen. Voer egels nooit bij met melk, brood of gezouten eten en kliekjes!
Garvo’s kant en klaar egelvoer is een echte aanrader. De dieren vinden het lekker en het is speciaal ontwikkeld om onze egel, de ‘Erinaceus Europaeus’, sterk en gezond te houden en te voorzien van een goede vetlaag waaruit ze energie halen tijdens hun winterslaap.

Voederadvies

  • vul een klein bakje met egelvoer. Vul het bakje pas weer opnieuw als het leeg is
  • probeer het op een beschutte plek te plaatsen waar andere dieren er niet van kunnen eten. (meerdere dieren zijn er dol op)
  • geef ze nooit melk: van melk worden egels ziek

producten voor egels

1090 alfamix egel – volledige mengeling voor egels
contact
Garvo bv Molenweg 38 6996 DN Drempt