Garvo
Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button
Terug
Garvo

aanvullende producten kooi en Volièrevogels

Voederadvies

eivoer

Zadenmengelingen alleen bevatten onvoldoende vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen. Verstrek alle zaadetende vogels daarom regelmatig eivoer zodat hun conditie, de rui en de kweekresultaten goed blijven. Garvo eivoer is geschikt voor vrijwel alle vogels zoals kanaries, parkieten, papegaaien en tropische vogels. Ouderdieren voeren het aan hun jongen, en vogels in de rui hebben eveneens behoefte aan deze extra voedingsstoffen.

  • meng in de kweekperiode circa 30% eivoer door de zadenmengeling
  • zijn er veel jongen, verhoog dan de hoeveelheid tot 50%
  • meng voor afgezette jongen tot na de rui 30% eivoer door bijvoorbeeld de zaden
  • meng tijdens de rui om de dag 25% eivoer door de zadenmengeling
  • meng in de rustperiode en voorafgaand aan tentoonstellingen om de dag 10-15% eivoer door de zadenmengeling
  • bovenstaand voeradvies geldt voor 5300 eivoer, 5306 top eivoer gropar en 5308 RUL eivoer
top eivoer gropar

Verstrek desgewenst 5306 top eivoer gropar naast het basisvoer van grote parkieten en papegaaien. 5306 Top eivoer gropar is een voedzame aanvulling verrijkt met insecten en fruit. Ideaal voor periodes dat vogels extra energie nodig hebben, zoals de kweek- en ruiperiode.

RUL eivoer

5308 RUL eivoer heeft een ‘vochtige’ structuur en blijft lang vers. Dat zorgt voor een goede gewenning bij jonge  vogels. RUL eivoer is ook geschikt om er naar behoefte groenten, kruiden of kleurstof doorheen te mengen. Dat maakt het ideaal voor het bijvoeren (tot 25%) van jonge vogels. Dit eivoer is bovendien een mooie aanvulling in de ruiperiode en voor oudere vogels.

universeelvoer

Insecteneters zoals Japanse nachtegalen, glansspreeuwen en buulbuuls hebben voeding met insecten nodig. Voor een aantal vogels dient het zelfs als basisvoer. Garvo’s 5305 universeelvoer bevat naast insecten andere eiwitten en vetten van dierlijke en plantaardige oorsprong, mineralen en vitaminen. Dit universeelvoer bevordert een gezonde kweek, een vlotte rui en een algehele goede conditie van de vogels.

garvocyme

9508 garvocyme heeft zich bewezen als waardevol supplement met een positief effect op de gezondheid van de vogels. Het is gebaseerd op bakkersgist en bevat de noodzakelijke eiwitten en vitamines. Daarmee dient het ook als aanvullend voer.

grit en maagkiezel

Dankzij 4211 maagkiezel kunnen vogels de voedingsstoffen uit de zaden gemakkelijker opnemen. Scherpe maagkiezels dienen als ‘kiezen’; ze kneuzen de zaden in de vogelspiermaag en maken dat de verteringssappen beter werken. Zeker als met de vogels wordt gekweekt is grit belangrijk. Speciale gritsoorten zoals 3347 oestergrit (1mm), 3340 oestergrit (3mm) en 4216 gemengd vogelgrit hebben de juiste structuur en zorgen voor de nodige calcium voor de opbouw en instandhouding van de botten. Geef, om de verzorging compleet te maken, onbeperkt scherpe maagkiezels plus onbeperkt grit. Vogels nemen er beperkt, maar wel naar behoefte van op.

Vogel- en schelpenzand

De bodems van vogelkooien en volières, zeker in de nachthokken, moeten gemakkelijk schoon te maken en droog zijn. Dat helpt om de vogels gezond te houden. Dat kan bijvoorbeeld met 9620 vogelzand, of met 9624 schelpenzand met anijs, met daarin onder meer oester- en zeeschelpen en een prettige anijsgeur. Beide soorten zorgen dat het vogelverblijf hygiënisch blijft.


5305 universeelvoer – volledig voer voor insecteneters
5333 onkruidzaad – aanvullende mengeling. Voor tropische vogels, parkieten en cultuurvogels
5799 kiemzaad – aanvullende mengeling met sterk kiemende zaden. Voor diverse kooi- en volièrevogels, waaronder de Europese cultuurvogels
5300 eivoer – aanvullend eivoer met een vettige en zoete structuur. Voor alle kooi- en volièrevogels
5306 garvo top eivoer gropar – aanvullend eivoer met fruit. Voor grote parkieten en papegaaien
5308 RUL eivoer – aanvullend vochtig eiwitrijk eivoer. Voor kanaries, exoten, kleine en grote parkieten
9501 garvolife – aanvullend diervoeder ter ondersteuning van de balans in het maag-darmstelsel
9508 garvocyme – waardevol voedingssupplement ter ondersteuning van de vertering en gezondheid. Voor alle vogels
3347 oestergrit (1mm) – aanvullend calciumrijk grit van circa 1 mm van gemakkelijk verteerbare oesterschelpjes. Voor behoud van botten en gezondheid
3340 oestergrit (3 mm) – aanvullend calciumrijk grit van circa 3 mm van gemakkelijk verteerbare oesterschelpjes. Voor behoud van botten en gezondheid
4211 maagkiezel – aanvullend product voor de spijsvertering
4216 gemengd vogelgrit – aanvullend calciumrijk product met schelpjes maagkiezel en houtskool
9620 vogelzand – bodembedekking. Voor vogelkooien en (nachtverblijven van)
9624 schelpenzand met anijs – bodembedekking van wit zand met fijne schelpjes en een plezierige anijsgeur. Voor vogelkooien en (nachtverblijven van) volières
9722 chinese trosgierst – aanvullend voer. Voor onder andere (grote) parkieten, tropische- en cultuurvogels
9723 franse trosgierst – aanvullend voer. Voor onder andere (grote) parkieten, tropische- en cultuurvogels
5321 lijnzaad (vogelkwaliteit) – aanvullend voer, rijk aan olie en omega-3
contact
Garvo bv Molenweg 38 6996 DN Drempt