Garvo
Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button
Terug
Garvo

aanvullende producten kooi en volièrevogels

Voederadvies

solution eivoer

Solution eivoer is een aanvulling op de dagelijkse zadenmengeling voor kooi- en volièrevogels die zaden eten. Door het bijvoeren van solution eivoer krijgen de vogels de juiste vitamines en mineralen binnen. Solution eivoer is geschikt om jaarrond te voeren, maar het is nóg belangrijker tijdens de kweekperiode. In deze periode wordt er nadrukkelijk meer gevraagd van de vogels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanmaken van eieren, het voeden van de jongen en later natuurlijk het opgroeien van de jonge vogels.

Het bijvoeren van het eivoer van Garvo maakt de voeding van de vogels compleet. Wanneer de vogels de juiste voedingsstoffen voor langere periode binnenkrijgen, ontstaat er een natuurlijke weerstandsopbouw. Dankzij deze weerstand zijn vogels minder kwetsbaar en minder gevoelig voor ziekte(verwekkers). Alles bij elkaar draagt Garvo bij aan de goede condities van de vogels.

 • geef (met mate) heel het jaar eivoer naast de zadenmengeling
 • geef dagelijkst eivoer gedurende de rui- en broedperiode
 • maximaal 25% eivoer mag gegeven worden
 • let op dat de vogels niet te vet worden
solution universeelvoer

Solution universeelvoer is een aanvulling op de dagelijkse zadenmengeling van onder andere Europese cultuurvogels die vruchten en insecten eten. Voor sommige vogels is solution universeelvoer zelfs de basis van een gebalanceerde voeding. Door het bijvoeren van solution universeelvoer krijgen de vogels de juiste vitamines en mineralen binnen. Solution universeelvoer is geschikt om jaarrond te voeren, maar het is nóg belangrijker tijdens de kweekperiode. In deze periode wordt er nadrukkelijk meer gevraagd van de vogels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanmaken van eieren, het voeden van de jongen en later natuurlijk het opgroeien van de jonge vogels.

Het bijvoeren van het universeelvoer van Garvo maakt de voeding van de vogels compleet. Wanneer de vogels de juiste voedingsstoffen voor langere periode binnenkrijgen, ontstaat er een natuurlijke weerstandsopbouw. Dankzij deze weerstand zijn vogels minder kwetsbaar en minder gevoelig voor ziekte(verwekkers). Alles bij elkaar draagt Garvo bij aan de goede condities van de vogels.

 • geef (met mate) heel het jaar universeelvoer
 • geef dagelijkst universeelvoer gedurende de rui- en broedperiode
 • maximaal 25% universeelvoer mag gegeven worden
 • let op dat de vogels niet te vet worden
eivoer

Zadenmengelingen alleen bevatten onvoldoende vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen. Verstrek alle zaadetende vogels daarom regelmatig eivoer zodat hun conditie, de rui en de kweekresultaten goed blijven. Garvo eivoer is geschikt voor vrijwel alle vogels zoals kanaries, parkieten, papegaaien en tropische vogels. Ouderdieren voeren het aan hun jongen, en vogels in de rui hebben eveneens behoefte aan deze extra voedingsstoffen.

 • meng in de kweekperiode circa 30% eivoer door de zadenmengeling
 • zijn er veel jongen, verhoog dan de hoeveelheid tot 50%
 • meng voor afgezette jongen tot na de rui 30% eivoer door bijvoorbeeld de zaden
 • meng tijdens de rui om de dag 25% eivoer door de zadenmengeling
 • meng in de rustperiode en voorafgaand aan tentoonstellingen om de dag 10-15% eivoer door de zadenmengeling
 • bovenstaand voeradvies geldt voor 5300 eivoer, 5306 top eivoer gropar en 5308 RUL eivoer
universeelvoer

Insecteneters zoals Japanse nachtegalen, glansspreeuwen en buulbuuls hebben voeding met insecten nodig. Voor een aantal vogels dient het zelfs als basisvoer. Garvo’s 5305 universeelvoer bevat naast insecten andere eiwitten en vetten van dierlijke en plantaardige oorsprong, mineralen en vitaminen. Dit universeelvoer bevordert een gezonde kweek, een vlotte rui en een algehele goede conditie van de vogels.

garvocyme

9508 garvocyme heeft zich bewezen als waardevol supplement met een positief effect op de gezondheid van de vogels. Het is gebaseerd op bakkersgist en bevat de noodzakelijke eiwitten en vitamines. Daarmee dient het ook als aanvullend voer.

grit en maagkiezel

Dankzij 4211 maagkiezel kunnen vogels de voedingsstoffen uit de zaden gemakkelijker opnemen. Scherpe maagkiezels dienen als ‘kiezen’; ze kneuzen de zaden in de vogelspiermaag en maken dat de verteringssappen beter werken. Zeker als met de vogels wordt gekweekt is grit belangrijk. Speciale gritsoorten zoals 3347 oestergrit (1mm), 3340 oestergrit (3mm) en 4216 gemengd vogelgrit hebben de juiste structuur en zorgen voor de nodige calcium voor de opbouw en instandhouding van de botten. Geef, om de verzorging compleet te maken, onbeperkt scherpe maagkiezels plus onbeperkt grit. Vogels nemen er beperkt, maar wel naar behoefte van op.

vogel- en schelpenzand

De bodems van vogelkooien en volières, zeker in de nachthokken, moeten gemakkelijk schoon te maken en droog zijn. Dat helpt om de vogels gezond te houden. Dat kan bijvoorbeeld met 9620 vogelzand, of met 9624 schelpenzand met anijs, met daarin onder meer oester- en zeeschelpen en een prettige anijsgeur. Beide soorten zorgen dat het vogelverblijf hygiënisch blijft.


3868 solution eivoer – aanvullend eivoer met een rulle structuur voor alle zaadetende kooi- en volièrevogels, met vitamines en mineralen
3866 solution universeelvoer – aanvullend universeelvoer met een rulle structuur voor alle insecten- en vruchten-etende kooi- en volièrevogels, met vitamines en mineralen
5305 universeelvoer – volledig voer voor insecteneters
5300 eivoer – aanvullend eivoer met een vettige en zoete structuur. Voor alle kooi- en volièrevogels
5333 onkruidzaad – aanvullende mengeling. Voor tropische vogels, parkieten en cultuurvogels
5799 kiemzaad – aanvullende mengeling met sterk kiemende zaden. Voor diverse kooi- en volièrevogels, waaronder de Europese cultuurvogels
9501 garvolife – aanvullend diervoeder ter ondersteuning van de balans in het maag-darmstelsel
9508 garvocyme – waardevol voedingssupplement ter ondersteuning van de vertering en gezondheid. Voor alle vogels
3347 oestergrit (1mm) – aanvullend calciumrijk grit van circa 1 mm van gemakkelijk verteerbare oesterschelpjes. Voor behoud van botten en gezondheid
3340 oestergrit (3 mm) – aanvullend calciumrijk grit van circa 3 mm van gemakkelijk verteerbare oesterschelpjes. Voor behoud van botten en gezondheid
4211 maagkiezel – aanvullend product voor de spijsvertering
4216 gemengd vogelgrit – aanvullend calciumrijk product met schelpjes maagkiezel en houtskool
9620 vogelzand – bodembedekking. Voor vogelkooien en (nachtverblijven van)
9624 schelpenzand met anijs – bodembedekking van wit zand met fijne schelpjes en een plezierige anijsgeur. Voor vogelkooien en (nachtverblijven van) volières
9722 chinese trosgierst – aanvullend voer. Voor onder andere (grote) parkieten, tropische- en cultuurvogels
9723 franse trosgierst – aanvullend voer. Voor onder andere (grote) parkieten, tropische- en cultuurvogels
5321 lijnzaad (vogelkwaliteit) – aanvullend voer, rijk aan olie en omega-3
contact
Garvo bv Molenweg 38 6996 DN Drempt