Garvo
Garvo
Volg ons op: facebook instagram youtube linkedin twitter
Garvo Nederland Garvo United Kingdom & Republic of Ireland Garvo Deutschland Garvo France Garvo Türkçe
search-button

Kwaliteit

De kunst van kwaliteit

Wat dieren eten, is belangrijk voor hun gehele gezondheid – qua gedrag en fysiek. Niet voor niets mogen mensen de dieren in dierentuinen niet meer onbeperkt voeren! 

Dieren liefdevol verzorgen staat bij Garvo voorop. Echte rijkdom is immers een wereld waar mens en dier volwaardig kunnen (samen)leven. Diervoeders vormen een belangrijk middel om dit te bereiken. Daarom willen we absoluut de allerbeste kwaliteit leveren, zijn we altijd geïnteresseerd in uw ervaringen en in mogelijke verbeteringen. Voor ons is het geen extra werk maar prachtig vakmanschap om dieren precies te geven wat ze nodig hebben.

Natuurlijke gewassen
Voor kwaliteitsvoer zijn goede grondstoffen nodig. Om die kwaliteit te waarborgen beperken we ons niet tot de Nederlandse markt. Ook proberen we eveneens akkerbouwers van granen en zaden persoonlijk te leren kennen. We bezoeken jaarlijks Franse, Duitse en Nederlandse akkerbouwers die voor ons maïs, tarwe, gerst en erwten verbouwen. Voor Garvo is het uiterst belangrijk dat er in harmonie met de natuur wordt geteeld en op de juiste wijze wordt bemest. Pas dan kan een gewas gezond groeien.

Wij leggen bij aankoop van gewassen en andere grondstoffen onze strenge kwaliteitseisen contractueel vast. We werken dus met vaste relaties die weten welke eisen wij stellen. Elke levering wordt visueel beoordeeld, ondergaat eventueel een vochtbepaling en/of wordt in het laboratorium onderzocht op diverse parameters. Zodoende komt het gelukkig zelden voor dat wij een lading bij aankomst afkeuren en niet lossen.

Eisen en controle
Garvo ontwikkelt en produceert voeders voor zeer veel diersoorten, letterlijk van muis tot olifant. Daarnaast ontwikkelt Garvo specifieke voeders voor verschillende soorten dieren binnen een ras, denk bijvoorbeeld aan diverse sierduivenrassen
Dit alles maakt dat we de standaard kwaliteitseisen onvoldoende vinden. We hebben een eigen specifiek eisenpakket samengesteld, anders en strenger dan wettelijk en voor de protocollen noodzakelijk. We hechten zeer veel waarde aan deze interne kwaliteitscriteria.
De kwaliteitsverantwoordelijke bij Garvo is Janine Garretsen-Rots. Zij beoordeelt alle grondstoffen, ziet toe op de juiste productiemethoden en toetst alle producten voor ze de fabriek verlaten.
Voor alle duidelijkheid; Garvo voldoet ook aan de wettelijke verplichtingen voor kwaliteit en hygiëne, neemt deel aan het GMP protocol (Good Manufacturing Practice) en voldoet aan HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points, een soort kwaliteitsgarantie voor diervoeder.

Samenstelling en productie
Een goed product hangt niet alleen af van de grondstoffen. Minstens zo belangrijk voor evenwichtige voeding is de juiste samenstelling, geheel afgestemd op de behoefte van het dier.
Grondstoffen en samenstelling waarborgen nóg geen goede voeders; de productie speelt ook een belangrijke rol. Net als bij mensen, maakt het voor dieren een groot verschil of er onverschillig ‘een prak’ wordt gefabriceerd of dat er liefdevol aan is gewerkt met de nodige aandacht voor product en consument. Garvo voeders worden ook in dat opzicht uiterst zorgvuldig vervaardigd. Daarnaast worden de voeders systematisch op hun kwaliteit gecontroleerd tijdens de verschillende stadia van het productieproces. Op aandacht en zorgvuldigheid wordt bij ons nooit bezuinigd!

Verpakkingen en houdbaarheid
Om de voedingswaarde van onze producten te behouden, moet de verpakking kunnen ademen. De voeders bevatten immers stoffen ter stimulering van de darmflora en andere ‘levende’ stoffen, vergelijkbaar met yoghurtproducten voor mensen. De moderne verpakkingsmethodes, waarbij zuurstof wordt vervangen door stikstof om bederf tegen te gaan, zouden die belangrijke stoffen vernietigen.

Tenslotte moeten de zakken voeders goed bewaard worden; eigenlijk ook een soort verpakken, maar dan in ruimere zin. Bewaar voeders in een koele, droge en donkere omgeving, liefst een stofvrije opslagruimte. In (oud) stof kunnen de eieren van stofmijt en graankevers zoals klander overleven. Deze kunnen de voervoorraad aantasten. Binnen de vermelde houdbaarheidstermijn garandeert Garvo de kwaliteit van het product.

Alles is te traceren
Al met al past de gehele organisatie een strikt kwaliteitsprotocol toe. Garvo investeert op alle fronten in deze kwaliteit; technisch, organisatorisch en vooral: met een goed team medewerkers die alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en die zich verantwoordelijk voelen voor de producten. Het zijn ervaren operators met een geweldig kwaliteitsbesef, alert op wat er mis zou kunnen gaan.

Het productieproces is volledig geautomatiseerd zodat de kans op fouten minimaal is. Elke zak voeder krijgt een uniek chargenummer, waardoor productiedatum en productiepartij te traceren zijn. Van alle grondstoffen en van elke partij voeders wordt een steekproefmonster bewaard. Komt er een vraag of opmerking over de kwaliteit, dan kunnen wij snel een analyse maken en antwoord geven.

En dan: de winkel
We verwachten ook een kwaliteitsinspanning van de dierenwinkel of de fouragehandel – de laatste schakel tussen ons, u en uw dieren. Een schone, droge opslag is een vereiste. De winkel moet zorgen dat u alleen goed voer kunt kopen waarvan de houdbaarheidstermijn en de verpakking in orde zijn.

Tekst: Garvo bv.
Deze tekst is vrij van copyright. Overname is toegestaan, mits ‘bron: www.garvo.nl‘ wordt vermeld.
Deze pagina maakt deel uit van 
www.garvo.nl

 

contact
Garvo bv Molenweg 38 6996 DN Drempt